Blaffend Hert: Arnhem by Light

Begin november boog de Arnhemse vereniging voor creatieven, Blaffend Hert zich over het thema Arnhem by Light. De vraag ‘Hoe toont Arnhem zich in de nacht, en kan het misschien beter?’ leverde de nodige inspiratie op. Eén van de ideeën betrof een nieuwe rol voor de Eusebiuskerk de komende jaren.

De kerktoren van Arnhem staat de komende jaren in de steigers. Opeens heeft Arnhem een nieuw stoer baken, zij het tijdelijk en toevallig op dezelfde plek. Een kloeke, compacte toren, zonder enig detail en vrijwel zonder spits. Blaffend Hert meent, in het kader van Arnhem by Light, dat het beter zou zijn niet de kerk in de schijnwerpers te zetten, maar de stad.

Benut dit stalen corset van de Eusebiustoren ten volle als vuurtoren, en laat Arnhem zo letterlijk een baken vormen voor stad en omgeving. Arnhem aan Zee, voorbij de Blauwe Golven, als baken van het Havenkwartier.

Morgenavond, dinsdag 24 november, gaan de Arnhemse creatieven tijdens het werkatelier van Blaffend Hert verder met dit prille idee. Met elkaar gaat men op naar materiaal, kennis en ideeën voor de uitvoering en voor een prikkelende presentatie.

Tijdens de laatste Blaffend Hert bijeenkomst van dit jaar, op 15 december a.s. wordt het idee dan gelanceerd.

Wil je meedenken over Arnhem by Light en meehelpen het plan te laten rijpen? Meld je dan hier aan en eet en brainstorm mee met de creatieven van Blaffend Hert.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Blaffend Hert: Arnhem by Light"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*