Peiling D66: Arnhem, bezuinig op bureaucratie en Vitesse

De Arnhemse burger wil vooral dat de gemeente bezuinigt op Vitesse en minder bureaucratie. Dat blijkt uit een (overigens niet-representatieve) peiling die D66 Arnhem afgelopen zaterdag op de Jansplaats heeft gehouden. Niet bezuinigd moet er worden op onderwijs, huisvesting, groen, cultuur.

Eerder maakte wethouder Hoefnagel van financiën bekend dat er de komende raadsperiode circa 55 mln bezuinigd moet worden. Economische crisis betekent bezuinigen. Maar waarop? En waarop zeker niet? Mensen die over de Jansplaats trokken op zaterdag 21 november konden hun ideeën daarover kwijt aan D66 Arnhem. En dat gebeurde flink. Het was dringen geblazen voor het bord waarop alle meningen en standpunten werden bijgehouden.

Dit leverde een wisselend beeld op, wat aangeeft hoe moeilijk het is aan te geven waar het geld vandaan gehaald kan worden. “Vitesse” werd veelvuldig geroepen om op te bezuinigen. Een veel gehoord antwoorden was verder minder geld naar andere grote projecten. Het ambtelijk apparaat “mag wel minder geld ontvangen” en “bureaucratie terugdringen” zagen velen ook als oplossing om minder geld uit te geven. Onderwijshuisvesting, groen, cultuur, bereikbaarheid en minimabeleid zijn behoorlijk heilig, daar wil men niet op bezuinigen.

Het aanwezige kandidaat gemeenteraadslid Hans Giesing (tweede plaats op de D66-kieslijst) begreep het wisselende beeld wel. Giesing: “het is een hele ingewikkelde puzzel en een fors bedrag wat gevonden moet worden. Ik snap dat het zeker voor burgers moeilijk is de besparingen aan te wijzen.” Ook de kandidaten Yvonne van Hamerveld (plaats drie) en Sabine Andeweg (plaats vier) waren bij de actie aanwezig.

D66 voert al geruime tijd een permanente campagne in de stad, waarbij de burger maandelijks wordt gevraagd te reageren op een stelling of een vraag. Veelal vindt de campagne plaats in het stadscentrum, ditmaal op de Jansplaats.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Peiling D66: Arnhem, bezuinig op bureaucratie en Vitesse"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*