PvdA Arnhem maakt concept kandidatenlijst bekend

Afgelopen zondag maakt de Arnhemse Partij van de Arbeid de Concept Kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 bekend. Op de lijst staan 18 namen en deze is samengesteld uit nieuw talent en kandidaten met ruime ervaring.

De nummer 1 op de lijst, Willem Hoeffnagel, is al in juni van dit jaar door de leden gekozen tot beoogd lijsttrekker. Willem Hoeffnagel is momenteel onder meer Wethouder Onderwijs, Jeugdbeleid en Financiën. Op de tweede plaats staat Martien Louwers, een zeer gedreven en bekwaam raadslid. Roeland Kreeft, wethouder Ruimtelijke Ordening sinds 2008, staat op plaats 3, gevolgd door raadslid Niels Springeling op 4. Marilyn Kum is de hoogste nieuwe binnenkomer op plaats 5.

De Concept Kandidatenlijst is samengesteld met behulp van het advies van een onafhankelijke kandidaatstellingscommissie, onder voorzitterschap van Karin Aaldering. De commissie heeft op basis van het fractie- en raadslidprofiel met een groot aantal kandidaten gesproken. De hoge kwaliteit en de diversiteit van de kandidaten passen bij de grote en actieve PvdA afdeling Arnhem.

De Concept Kandidatenlijst is een goede afspiegeling van de Arnhemse samenleving. Bij de eerste 10 kandidaten zitten drie kandidaten van niet-Nederlandse afkomst. Vier van de eerste 10 kandidaten zijn vrouw. Ook het eigen opleidingsprogramma De Rode Loper heeft dit jaar weer geresulteerd in nieuwe kandidaten. De lijst vormt een goede mix van kennis, ervaring, sterke maatschappelijke wortels, jong en oud.

Aanstaande dinsdag 24 november wordt het nieuwe verkiezingsprogramma in de Ledenvergadering vastgesteld. Op woensdag 16 december zal de Concept Kandidatenlijst tijdens de ledenvergadering worden vastgesteld.

Concept Kandidatenlijst
1. Willem Hoeffnagel
2. Martien Louwers
3. Roeland Kreeft
4. Niels Springeling
5. Marilyn A-Kum
6. Truus Vink
7. Talip Aydemir
8. Luuk Broer
9. Seth Gerritsen
10. Malika Elmouridi
11. Els Verbeek
12. Paul Stein
13. Mark Elbers
14. Reinout Dubbelman
15. Bas Woudt
16. Laurent de Vries
17. Mohamed Hakem Elahi
18. Nevin Dikici

Reacties

Wees de eerste die reageert op "PvdA Arnhem maakt concept kandidatenlijst bekend"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*