CDA: geen braakliggend Bartokterrein meer!

{

“Hoe staat het met de inrichting van het braakliggend stuk grond van het Bartokterrein?” Deze rondvraag stelt het CDA vanavond aan het Arnhemse college van burgemeester en wethouders. Alweer een aantal maanden geleden vroeg het CDA ook naar de inrichting van het braakliggend terrein. Toen gaf de wethouder aan in gesprek te zullen gaan met de projectontwikkelaar.

“Maar het terrein ligt er nog steeds kaal bij, er gebeurt niks,” aldus CDA-fractielid Joseph Follender. “We hebben in de krant kunnen lezen dat er eindelijk gestart wordt met het project. Maar we konden ook lezen dat die ontwikkeling in twee fases is gesplitst.” Totdat aan de tweede fase van het project wordt begonnen zal er aan het Bartokterrein niks worden gedaan. “Dat betekent dat deze lege, onverzorgde en niet aantrekkelijke plek er gewoon zo bij blijft liggen, midden in de Arnhemse binnenstad,” zegt Follender. “Van deze plek moeten we toch iets leuks en aantrekkelijks kunnen maken?”

Al eerder liet Showroom Arnhem (CASA, G.A.N.G. en OPA) weten bereid te zijn om mee te denken over de inrichting van dit terrein. Ze willen er gebruik van maken voor hun doelgroepen en anderen bezoekers. Zo denken zij aan een eigentijdse muziekkoepel en wat tijdelijke gebouwtjes. “Misschien een Duitse Biergarten,” aldus kunstenaar Hans Jungerius van G.A.N.G.

CDA Arnhem zal de volgende vragen over de tijdelijke invulling van het Bartokterrein vanavond stellen tijdens de wekelijkse ‘rondvraagronde’ van de gemeenteraad:

1. Wat heeft het overleg met de projectontwikkelaar opgeleverd t.a.v. de tijdelijke inrichting van dit terrein?

2. Indien de projectontwikkelaar niet bereid is medewerking te verlenen aan de tijdelijke inrichting, wil het college deze herinrichting dan op zo kort mogelijke termijn zelf ter hand te nemen?

3. Heeft het college overleg gevoerd met de gebruikers van de tegenoverliggende Showroom, die plannen hebben voor dit terrein en zo ja, wat heeft dat overleg opgeleverd?

4. Als ook dit overleg niets heeft opgeleverd, is het college dan bereid een andere oplossing voor de inrichting te vinden, bijvoorbeeld een schutting om het terrein waarop studenten van ArtEZ hun visie op Arnhem weergeven?

Foto: 5uur

Reacties

Wees de eerste die reageert op "CDA: geen braakliggend Bartokterrein meer!"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*