CDA wil Arnhemse Balkenende-norm

Het CDA Arnhem vindt dat medewerkers van aan de gemeente Arnhem gelieerde instellingen, ingehuurde externen en Arnhemse gemeenteambtenaren niet meer mogen verdienen dan burgemeester Krikke. “Landelijk geldt de Balkenende-norm, in Arnhem willen wij de Krikke-norm invoeren,”aldus lijsttrekker Ine van Burgsteden. De burgemeester verdient in 2010 op jaarbasis maximaal ongeveer € 137.000. “Alle ambtenaren moeten hieronder blijven.”

“De burgemeester staat aan de top van de organisatie en het salarisgebouw. Daarom willen wij die Krikke-norm invoeren,” zegt Van Burgsteden. “Zeker in deze tijd waarin het van groot belang is dat het huishoudboekje van Arnhem op orde is. CDA Arnhem vindt dat medewerkers van instellingen die grotendeels van gemeentelijke subsidies afhankelijk zijn, ingehuurde externen en Arnhemse ambtenaren niet meer dan de burgemeester mogen verdienen. Wij willen van het college weten of zij dit met ons eens zijn. En natuurlijk willen we weten of deze functionarissen op dit moment al onder de Krikke-norm blijven. Wij gaan graag met het college in gesprek om welke instellingen dat gaat en zullen daarvoor de criteria van de commissie-Dijkstal gebruiken.

CDA Arnhem zal de volgende vragen over de invoering van de Krikke-norm volgende week maandag stellen tijdens de wekelijkse ‘rondvraagronde’ van de gemeenteraad:

1. Zijn er medewerkers bij instellingen die grotendeels afhankelijk zijn van gemeentelijke subsidies die in salariëring boven de Krikke-norm komen? Bij de bepaling hiervan kunnen de criteria van commissie Dijkstal worden gebruikt.

2. Blijven alle Arnhemse ambtenaren onder de Krikke-norm?

3. Kan het college aangeven of zij ook vinden dat medewerkers van instellingen met een financiële afhankelijkheid van de gemeente Arnhem, ingehuurde krachten en ambtenaren niet meer dan de burgemeester mogen verdienen?

Reacties

Wees de eerste die reageert op "CDA wil Arnhemse Balkenende-norm"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*