Vuurwerkverbod rond Arnhemse scholen

Vuurwerk afsteken rond Arnhemse scholen mag niet. Tot op een afstand van tien meter vanaf het schoolterrein geldt een verbod op het gebruik van vuurwerk. Deze maatregel werd vorig jaar ingevoerd om het risico op brand en andere vuurwerkschade te beperken. Het resultaat was dat de schade, die bij een jaarwisseling gemiddeld zo’n 100.000 euro bedroeg, enorm terugliep: tot zo’n 10.000 euro.

In de zes jaar vóór het vuurwerkverbod bedroeg de schade aan schoolgebouwen in totaal een half miljoen euro. Vorig jaar werd de schade aan Arnhemse scholen dus gedecimeerd. Het extra toezicht dat bijzondere opsporingsambtenaren en andere medewerkers van de gemeente uitoefenden, heeft waarschijnlijk meegeholpen aan de naleving van het vuurwerkverbod.

De scholen waren erg tevreden over de maatregel. Het scheelde hen veel overlast en schoonmaakkosten. Op het schoolterrein lag veel minder vuurwerkafval dan bij vorige jaarwisselingen. De scholen zijn met een brief geïnformeerd.

De Algemene plaatselijke verordening (APV) biedt de mogelijkheid om vuurwerk te verbieden op plaatsen waar dat gevaar, schade of hinder kan opleveren. Op plaatsen waar wel vuurwerk mag worden afgestoken, is dat toegestaan op oudejaarsdag (vanaf 10 uur ’s morgens) tot 2 uur ’s nachts, na het begin van het nieuwe jaar. Rond scholen mag vuurwerk nooit.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vuurwerkverbod rond Arnhemse scholen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*