3.8 miljoen euro voor stimulering woningbouw

De gemeente Arnhem heeft een subsidie ontvangen van 3.8 miljoen euro om de woningbouw te stimuleren. In totaal kunnen 468 woningen, verdeeld over de gehele stad, worden gebouwd met het geld dat is toegekend door minister Van der Laan van Wonen Wijken en Integratie. Met het geld wil de minister de woningbouw in Nederland stimuleren die door de economische recessie dreigt stil te vallen. Voorwaarde voor het ontvangen van de subsidie is dat er voor 1 juli 2010 wordt gestart met de bouw.

De toegewezen subsidies in Arnhem gaan naar projecten in onder meer Schuytgraaf, Malburgen, Elden en het centrum. In totaal heeft Arnhem voor bijna 9 miljoen euro aan subsidie gevraagd. Bijna de helft is dus gehonoreerd. De gemeente gaat nu in overleg met de ontwikkelaars van de woningbouwprojecten om te bepalen hoe de subsidie precies wordt ingezet.

Wethouder Kreeft van Wonen: “Ik ben blij met de toekenning van het subsidiegeld door het ministerie. Het is een belangrijke ondersteuning van het stimuleringsbeleid voor de woningbouw dat de gemeente Arnhem heeft ontwikkeld. Het bewijst dat zowel de lokale overheid als de rijksoverheid er alles aan doet om de woningbouwproductie te stimuleren.”

Reacties

Wees de eerste die reageert op "3.8 miljoen euro voor stimulering woningbouw"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*