CDA pleit voor bakken met strooizand

{

Gemeente Arnhem moet iedere winter bakken met strooizand klaarzetten wanneer de wegen zo glad zijn als de afgelopen dagen. Dat zegt het kersverse CDA-raadslid Hilde Haverkamp naar aanleiding van de afgelopen ‘CDA-Baalkaartenactie’ in Elderveld. “Met de bakken strooizand kunnen bewoners en winkeliers zelf het milieuvriendelijke zand bij sneeuw strooien,” aldus Haverkamp. “Iedereen kan dan weer een stuk veiliger over straat.”

De bakken kunnen volgens Haverkamp worden geplaatst op strategische plekken, bijvoorbeeld bij seniorenwoningen en winkelcentra als Elderhof waar veel ouderen komen. “Tijdens onze ‘CDA-Baalkaartenactie’ in Elderveld afgelopen zaterdag vroegen veel mensen die oud of minder goed ter been zijn onze aandacht voor de begaanbaarheid van de stoepen en straten nu er zo veel sneeuw ligt,” vertelt het CDA-raadslid. “Tijdens de Baalkaartenactie gleed een oudere dame uit over de spekgladde sneeuw. Dat kan natuurlijk niet! Zet als gemeente bakken met strooizand klaar, zodat bewoners en winkeliers zelf het zand kunnen strooien. Zo doet de gemeente Arnhem wat voor de inwoners en kunnen die inwoners ook zelf aan de slag voor een veilige woonomgeving.”

“Ondanks een temperatuur van min 6 graden hadden we weer veel goede gesprekken,” vervolgt Hilde Haverkamp. “De bewoners van Elderveld vinden dat het goed wonen is in de wijk, maar willen wel meer aandacht voor veiligheid. Meer zichtbare politie, ook in het winkelcentrum zodat er meer aandacht voor de hangjongeren is.” Er kwamen ook meer stedelijke thema’s aan bod. “De Eldervelders willen dat Arnhem Centraal eindelijk wordt afgebouwd en zijn daarom blij dat het budget nu rond is,” zegt Haverkamp. “De bouwprojecten moeten nu eens afgerond worden!”

Het CDA Arnhem gaat bijna maandelijks de wijk in om te horen wat er anders en beter kan in Arnhem. Bewoners kunnen dan zogenaamde ‘Baalkaarten’ invullen om te laten weten waar zij van balen. Afgelopen zaterdag trokken de raadsleden Hilde Haverkamp en Sjoerd Meulensteen, samen met de kandidaat-raadsleden Gerben Karssenberg, Joseph Follender en Henk Montfrooy naar winkelcentrum Elderhof in Elderveld.

Foto: Marco Derksen

Reacties

Wees de eerste die reageert op "CDA pleit voor bakken met strooizand"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*