Onduidelijkheid blijft over Krikke-norm

Het blijft onduidelijk of medewerkers van aan de gemeente Arnhem gelieerde instellingen en door gemeente Arnhem ingehuurde externen niet meer verdienen dan burgemeester Krikke. CDA Arnhem vroeg het college hiernaar tijdens de raadsvergadering van 14 december. “De antwoorden die wethouder Hoeffnagel namens het college heeft gegeven schieten naar het oordeel van het CDA Arnhem ernstig tekort,” aldus CDA lijsttrekker Ine van Burgsteden.

“Landelijk geldt de Balkenende-norm, in Arnhem wilt het CDA de Krikke-norm invoeren,” aldus lijsttrekker Ine van Burgsteden. “Maar het antwoord van wethouder Willem Hoeffnagel op onze vragen hierover heeft onvoldoende duidelijkheid verschaft.” Een ‘Krikke-norm’ houdt in dat medewerkers van aan de gemeente Arnhem gelieerde instellingen, ingehuurde externen en Arnhemse gemeenteambtenaren niet meer mogen verdienen dan burgemeester Krikke.

Van Burgsteden: “Dat de ambtenaren in vaste dienst niet meer verdienen werd eerder al duidelijk. Over de tijdelijke medewerkers van de gemeente en van de aan de gemeente gelieerde instellingen zei wethouder Hoeffnagel alleen dat hij verwacht dat zij niet meer verdienen. We weten dus nog steeds niks over deze salariskosten.” CDA-leider Ine van Burgsteden wil meer duidelijkheid en stelt daarom artikel44-vragen aan het college van B en W.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Onduidelijkheid blijft over Krikke-norm"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*