Nieuwe organisatievorm bij Toneelgroep Oostpool

{

Per 1 januari jongstleden is er een nieuwe organisatievorm doorgevoerd bij Toneelgroep Oostpool. Vanaf deze datum is het gezelschap een stichting geworden met raad van toezicht en bestuur. De raad van toezicht zal bestaan uit vijf leden, waarvan er op dit moment drie zijn benoemd.

De heer Pier Nabuurs, chief executive officer bij KEMA (de grootste werkgever van Arnhem), heeft de functie van voorzitter op zich genomen. De heer Rinse de Jong, chief financial officer van Essent, gaat als penningmeester deel uitmaken van de raad van toezicht. Als derde lid is benoemd mevrouw Janine Brogt, vrijgevestigd dramaturg, vertaler en schrijver.

Het bestuur wordt gevormd door de directie in de persoon van Rob Klinkenberg, artistiek directeur van Toneelgroep Oostpool en Ruud van Meijel, zakelijk directeur van Toneelgroep Oostpool.

Onlangs heeft Toneelgroep Oostpool afscheid genomen van het bestuur dat de afgelopen acht jaar met veel inzet en betrokkenheid het gezelschap heeft geleid. Onder hun bestuur is Toneelgroep Oostpool per 2009 toegelaten als regiogezelschap in de landelijke basisinfrastructuur voor de kunsten. Ook de realisatie van Huis Oostpool (het eigen gebouw met theaterzaal en repetitieruimte in het centrum van Arnhem) kan op hun palmares worden bijgeschreven.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Nieuwe organisatievorm bij Toneelgroep Oostpool"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*