Gemeente adviseert na 23.30 uur niet de weg op te gaan wegens extreme gladheid

IJzel en sneeuw kunnen in de late avond en in de komende nacht voor extreme gladheid zorgen. De verwachting is dat deze gladheid tussen 23.30 en 04.00 uur optreedt. De gemeente Arnhem heeft onvoldoende zout om deze gladheid te bestrijden en adviseert bewoners daarom om na 23.30 uur vanavond niet meer de weg op te gaan. Voor de avond- en ochtendspits geldt het al eerder aangekondigde beperkte strooibeleid.

De gemeente Arnhem heeft nog voorraad om vanavond in de avondspits de hoofdwegen en doorgaande fietspaden te strooien. Ook voor de ochtendspits is nog materiaal om beperkt te kunnen strooien. De extreme gladheid die vannacht optreedt, kan de gemeente niet bestrijden.

Eerst snelwegen, dan provinciaal en dan pas gemeenten
Rijkswaterstaat heeft laten weten dat de zoutvoorraad moet worden ingezet voor het basiswegennet waarbij nog steeds deze volgorde wordt gehanteerd: snelwegen, provinciale wegen, belangrijke gemeentelijke wegen en calamiteitenroutes. Voor het overige wordt gemeentes gevraagd zeer zuinig te zijn met het strooizout. Arnhem strooit daarom sinds vorige week met een mengsel van zand en zout. De gemeente verwacht aankomende vrijdag voor het eerst weer aanvulling van de zoutvoorraad. Als de weersvoorspellingen kloppen ontstaan er na vannacht geen nieuwe problemen.

Reacties

1 reactieop"Gemeente adviseert na 23.30 uur niet de weg op te gaan wegens extreme gladheid"

  1. de albert cuypstraat wederom niet gestrooid.bij gladheid is gevaar voor uitglijden autos groot.volgen weg en verkeer zijn jullie aansprakelijk voor ongevallen.de weg heeft een helling.. dus in het vervolg strooien of wij trekken 50 euro af van jullie belasting

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*