Grote klimbomen in Schuytgraaf

De Arnhemse nieuwbouwwijk Schuytgraaf krijgt op de internationale Boomplantdag van 17 maart a.s. vier volwassen notenbomen van ongeveer 12 meter hoog en circa 6.000 kg per stuk.

Leerlingen van de basisscholen in de wijk mochten in het najaar van 2009 meedenken over de inrichting van de Speelgaard. De maquettes en tekeningen van de kinderen waren duidelijk. Zij willen vooral een ruige en natuurlijke speelplek waarin wat te beleven valt. Met het planten van de vier grote klimbomen gaat GEM Schuytgraaf in op de wens van de kinderen.

Landschapsarchitect Abe Veenstra heeft zich door de scholieren laten inspireren en hun ideeën inmiddels vertaald in een schetsontwerp voor de Speelgaard. De Speelgaard is een unieke combinatie van een fruitboomgaard en spelen. “Hoewel het ontwerp voor deze bijzondere plek nog niet helemaal af is, kunnen we de kans om vier van zulke grote bomen te planten niet laten liggen. Het is voor de kinderen van deze nieuwbouwwijk natuurlijk helemaal geweldig dat ze straks zulke grote bomen te hebben om in te klimmen en klauteren. We willen van de Speelgaard sowieso een plek maken met veel speelaanleidingen waarvan de kinderen zelf bepalen wat ze ermee doen.”

Naast de speelaanleidingen en fruitbomen is er in de Speelgaard ook ruimte voor een hondenuitlaatstrook, een fiets- en wandelpad en plekken om rustig te zitten. Het voorlopige ontwerp van de rest van de Speelgaard wordt in april gepresenteerd aan de wijk. Het is de bedoeling om de speelaanleidingen deze zomer aan te leggen. De fruitbomen kunnen in het volgende plantseizoen vanaf november 2010 geplant worden.

In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 maart worden de vier notenbomen met groot transport naar hun toekomstige locatie in Schuytgraaf gebracht. Een kraanwagen zal op woensdagochtend 17 maart a.s. om 9 uur onder toeziend oog van kinderen uit de wijk de eerste boom planten. In de dagen daaropvolgend gaat men verder met het planten van de andere klimbomen in de Speelgaard.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Grote klimbomen in Schuytgraaf"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*