Arnhem-Nijmegen voorlopig niet op nachtnet NS

De NS exploiteert al enige jaren een nachtnet in de Randstad, waarbij de steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Delft, Den Haag en Leiden en station Schiphol ’s-nachts via een uurdienst met elkaar worden verbonden. Sinds eind 2007 zijn ook de Brabantse steden voor een proefperiode van drie jaar in het nachtnet van NS opgenomen. De vier steden en de provincie ondersteunen de proef financieel. Volgens onderzoek van de provincie Noord-Brabant is deze proef een groot succes.

In november 2008 schreven we er al eens over: de aansluiting van Arnhem-Nijmegen op het nachtnet van de NS. D66 in Arnhem, Nijmegen en Provinciale Staten startten een lobby op. Vorig jaar maart stelde D66 in Arnhem vragen aan het college. Naar aanleiding hiervan startte de gemeente een onderzoek op.

Zojuist lees ik bij Omroep Gelderland dat de aansluiting op het nachtnet er voorlopig niet van gaat komen. Ondanks een drukke lobby door provincie en gemeenten.

Belangrijkste argument van de NS is dat de veiligheid van reizigers en het personeel niet kan worden gegarandeerd. Ook is het openhouden van de stations ‘s nachts erg duur.

Foto: Hugo Simmelink

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem-Nijmegen voorlopig niet op nachtnet NS"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*