Gratis geveltuin voor bewoners Arnhemse binnenstad

{

De binnenstad gezelliger maken en het sociale contact tussen de bewoners stimuleren. Met dat doel bieden het Bewonersplatform Binnenstad Arnhem en de gemeente Arnhem een aantal gratis geveltuinen aan. Alle bewoners met postcode 6811 kunnen zich hiervoor tot 31 maart 2010 aanmelden. Er kunnen maximaal 50 geveltuinen worden gerealiseerd.

Binnenstadbewoners kunnen een geveltuin krijgen van 2 meter breed bij 30cm diep (in het voetgangersgebied) tot 45cm diep (buiten het voetgangersgebied). Het bewonersplatform levert per geveltuin een set van 12 vaste planten. De gemeente Arnhem legt het tuintje aan en voorziet het van bemeste zwarte grond. De bewoners dienen de planten zelf in de grond te zetten en de tuin te onderhouden.

Een geveltuin mag niet voor winkels staan en er moet genoeg ruimte overblijven voor voetgangers. De gemeente Arnhem komt de situatie ter plekke beoordelen en sluit met de bewoner een contract af dat deze de geveltuin zelf onderhoudt.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de heer Keereweer via telefoonnummer 026 38 10 661 of via email. Daarbij moeten bewoners hun naam en adres vermelden en of het gaat om een zonnige of schaduwrijke tuin. Het graven van de tuinen start half april. Half mei vindt de uitgifte van de planten plaats.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gratis geveltuin voor bewoners Arnhemse binnenstad"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*