Artez start deeltijdopleiding docent bkv in Arnhem

Met ingang van studiejaar 2010/2011 start ArtEZ hogeschool voor de kunsten met een deeltijdvariant van de opleiding Docent BKV in Arnhem. De opleiding biedt creatievelingen de kans om hun loopbaan te vervolgen in het kunstonderwijs. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd voor de speciale informatieavond op woensdag 31 maart.

De nieuwe deeltijdopleiding Docent BKV is een vierjarige bacheloropleiding die opleidt voor docent in de beeldende vakken, kunstgeschiedenis, CKV en Kunst Algemeen. Als afgestudeerde kun je breed aan de slag. De studie geeft bevoegdheid om les te geven binnen het gehele onderwijsveld: op een middelbare school (onder- en bovenbouw), in het basisonderwijs of op een MBO- of HBO- opleiding. Ook kan een afgestudeerde aan het werk buiten het onderwijs, bij een educatieve dienst van een museum, bij een kunstencentrum, of als zelfstandig kunstenaar of vormgever.

De lessen zijn in Arnhem en worden op donderdag (tussen 13.15 en 20.45 uur) en vrijdag (tussen 9.15 en 17.00 uur) geroosterd. De studielast en eindcompetenties van de deeltijdopleiding Docent BKV zijn gelijk aan die van de voltijd opleiding, maar het aantal contacturen is minder.

De docentenopleiding BKV van ArtEZ heeft een unieke positie omdat zij is ingebed in een hogeschool voor de kunsten die alle kunstdisciplines in huis heeft. Het is de enige opleiding in Nederland waar studenten binnen één organisatie samenwerken met studenten van de docentenopleidingen voor muziek, dans en theater op eerstegraads niveau. De interdisciplinaire kennis en ervaring met de kunsten komt studenten later van pas tijdens het lesgeven in culturele en kunstzinnige vorming (CKV). De opleiding in Zwolle werd onlangs uitgeroepen tot de beste docentenopleiding BKV in Nederland volgens de Keuzegids Hoger Onderwijs 2010.

Wat? Informatieavond DBKV deeltijd
Wanneer? woensdag 31 maart, aanvang 19.00 uur
Locatie? Auditorium, Oude Kraan 26, Arnhem

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Artez start deeltijdopleiding docent bkv in Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*