HAN-alumni winnen prijs met afstudeeropdracht

Drie afgestudeerden van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) hebben op 24 maart jl. de Afstudeerprijs 2008-2009 van de Faculteit Economie en Management (FEM) gewonnen.

De hoge kwaliteit van hun afstudeeropdracht onderscheidde hen van medestudenten. Bovendien zijn hun scripties goed toepasbaar voor de opdrachtgevers.

Dit is de zestiende keer dat de jaarlijkse Afstudeerprijs van de faculteit Economie en Management wordt uitgereikt. Voor elk van de drie instituten van de FEM zijn twee prijzen beschikbaar: een eerste prijs van € 1.000,- en een tweede van € 500,-.

Winnaars
Dit jaar zijn er 24 scripties voorgedragen, van in totaal 28 studenten. Een vakjury koos drie winnaars:

  • Marlies van Soldt uit Pijnacker is in deeltijd afgestudeerd aan de opleiding Management, Economie en Recht. De centrale vraag in haar scriptie is of het in relatief korte tijd mogelijk is om aan de digitaliseringverplichting uit de wet ruimtelijke ordening te voldoen en wat hiervoor nodig is. Marlies zorgde ervoor dat al veel digitale aspecten zijn geïmplementeerd bij haar opdrachtgever, de gemeente Pijnacker/Nootdorp.
  • Susan Keijsers uit Castenray studeerde af aan de opleiding Bedrijfseconomie. Voor IGO-Post, een handelsonderneming in boeken en vulpennen, stelde Susan het handboek administratieve organisatie en interne controle op. Ze zocht knelpunten en risico’s binnen de werkprocessen op, gaf verbeteradviezen en waarborgde het onderhoud van het AO/IC-handboek.
  • Regine Geijtenbeek uit Renswoude heeft voor Epos, leverancier en producent van kruiden en specerijen, de volgende drie processen binnen het onderdeel bedrijfsbureau onderzocht: het proces monsteruitgifte, het offerteproces en ten slotte het proces van de orderafhandeling. Haar keuze van toegepaste theorie, die verder reikt dan haar opleiding Management, Economie en Recht aanbiedt, is prijzenswaardig. Aan de hand van duidelijke conclusies formuleerde Regine aanbevelingen en verwerkte deze in een implementatieplan voor Epos.

Eervolle vermelding
Afina de Noord en Tineke Kramer, deeltijdstudenten Management, Economie en Recht, kregen een eervolle vermelding voor hun scriptie ‘Voortvarend. De Waddenunit op weg naar de Waddenvloot.’ In opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit onderzochten ze de voor- en nadelen van de krimptaakstelling van de Waddenunit. Hun rapport beschrijft een maatschappelijk doel, namelijk de continuïteit garanderen van beheersing en bescherming van de Waddenzee, welke vermeld staat op de werelderfgoed lijst.

Criteria
Studenten die een acht of hoger voor hun afstudeeropdracht hebben gehaald en zijn geslaagd voor hun opleiding maken kans op de afstudeerprijs. De jury beoordeelt de scripties op praktische toepasbaarheid, originaliteit, volledigheid, redactie en publicitaire waarde.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "HAN-alumni winnen prijs met afstudeeropdracht"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*