Paradijsbewoners verenigen zich

{

Doordat het opknappen van de zuidelijke binnenstad nog altijd op zich laat wachten, zijn veel woningen in het Paradijsgebied in het centrum van Arnhem er slecht aan toe. Bewoners van het Paradijsgebied hebben zich daarom deze week verenigd in een bewonerscommissie. De bewonerscommissie wil zo snel mogelijk met verhuurder Volkshuisvesting in gesprek over het opknappen van de woningen in het Paradijsgebied.

Aanleiding voor de bewoners om zich te verenigen was de voorbije winter. Doordat de woningen slecht geisoleerd zijn, en veel ramen en deuren door achterstallig onderhoud tochten, zijn de woningen niet warm te stoken. Veel bewoners waren door de intense kou deze winter genoodzaakt elders te logeren of matrassen in de woonkamer te leggen. Een afvaardiging van de bewoners heeft begin januari 2010 een petitie, 45 handtekeningen, aan Volkshuisvesting aangeboden.

Volkshuisvesting heeft de bewoners na talloze klachten inmiddels via een brief laten weten niet langer te willen wachten op de gemeente Arnhem. Volkshuisvesting wil eind dit jaar samen met bewoners van het Paradijsgebied een plan opstellen om de woningen te verbeteren. In 2011 wil de woningbouwvereniging aan de slag.

Bewoners van het Paradijsgebied vinden dat te laat. “Wij willen niet nog een keertje zo’n winter”, zeggen veel bewoners naar aanleiding van inventarisatie van de klachten. “Hoewel er behoorlijk gestookt wordt, zijn de woningen in de winter niet warm te krijgen. Omdat de woningen bovendien erg vochtig zijn, hebben vrijwel alle bewoners last van gezondheidsklachten, vochtproblemen en schimmelvorming in keukens, kamers, badkamers en raamkozijnen. Er moet nu wat gebeuren.”

De bewonerscommissie is op dit moment bezig de klachten van alle bewoners in het gebied in kaart te brengen. Dit klachtenoverzicht wordt binnenkort aangeboden aan de directie van Volkshuisvesting.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Paradijsbewoners verenigen zich"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*