Start bouw nieuwe Woningen Boven Winkels in Arnhem

{

Begin april start Portaal met de nieuwbouw van zes appartementen aan de Velperpoortslangstraat. De woningen maken deel uit van het project Wonen Boven Winkels en worden gebouwd bovenop het pand van de voormalige Snelbander en een deel van het magazijn van het Kruidvat. De entree van de appartementen komt aan de Velperpoortslangstraat.

Op de begane grond bevinden zich bergingen en een fietsenstalling voor de toekomstige bewoners. De woningen zijn te bereiken via een trap en een lift. De appartementen bestaan uit twee lagen. Beneden bevinden zich een slaapkamer, een studeerkamer en een badkamer. De woonkamer en de keuken komen op de eerste etage. De totale oppervlakte bedraagt 95m2 per woning. De woningen worden verhuurd via WBA Wonen. Meer informatie over de verhuur is binnenkort te vinden op de website Wonen boven Winkels.

Nieuwbouw
De bouwwerkzaamheden starten begin april. In de maanden mei en juni 2010 zal op gezette tijden (dagdelen) een kraan in de Velperpoortslangstraat staan om de grote bouwelementen op de juiste plaats te krijgen. Tijdens de bouwvakantie (augustus) liggen de werkzaamheden stil. Als alles volgens planning verloopt worden de appartementen in oktober 2010 opgeleverd.

Wonen Boven Winkels
Wonen Boven Winkels is een gezamenlijk project van Portaal en de gemeente Arnhem. Zij hebben hun krachten gebundeld in de CV Wonen Boven Winkels Arnhem. De CV zoekt gericht naar leegstaande verdiepingen in de binnenstad om die vervolgens te verbouwen tot woonruimten voor verhuur of verkoop. Dit levert extra woonruimte op in een zeer gewilde, maar schaarse woonomgeving.

Bovendien wordt zo de levendigheid in het centrum vergroot, ook na sluitingstijd van de winkels. Dat is goed voor de leefbaarheid in de binnenstad. Er zijn al enkele tientallen nieuwe woningen in het centrum opgeleverd en daarnaast zijn er nog circa 25 in ontwikkeling. Naast de verbouwing van bestaande ruimte worden ook nieuwe appartementen gebouwd.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Start bouw nieuwe Woningen Boven Winkels in Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*