HAN krijgt lectoraat Ondernemerschap

Per 1 mei begint mw. dr. Sharda Nandram bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) als lector Ondernemerschap.

Het lectoraat Ondernemerschap doet onderzoek naar ondernemendheid en ondernemer- schap en de rol ervan in het onderwijs. Dit onderzoeksgebied is een belangrijke speerpunt van overheidsbeleid, hogescholen en universiteiten maar bevindt zich nog in de kinder- schoenen.

Wat is een ondernemende houding, hoe kunnen we ondernemendheid stimuleren bij studenten en werknemers en leidt deze stimulans tot meer ondernemerschap en innovaties? Het lectoraat gaat zich toespitsen op deze vragen en door haar invulling en samenwerking met diverse partijen is het lectoraat Ondernemerschap hiermee uniek in Nederland.

Over de lector
Sharda Nandram werkt momenteel bij het center for entrepreneurship van de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. Ze is afgestudeerd in zowel psychologie als economie en heeft promotie onderzoek verricht bij de vakgroep sociale psychologie van de Vrije Universiteit. Zij heeft ruime ervaring met academisch werk in combinatie met praktijkgerelateerde behoeften van bedrijven en maatschappij. Ze bestudeert onderwerpen vanuit een toegepast perspectief en publiceert onder andere over persoonseigenschappen en competenties van ondernemers, groei van bedrijven en ondernemerschap.

Ondernemerschap en de HAN
De HAN heeft een prominente rol als het gaat om het stimuleren van ondernemerschap in het Nederlands onderwijs. Ze was de eerste hogeschool met een Centrum voor Ondernemerschap (CvO) voor het stimuleren van zelfstandig ondernemerschap en ondernemend gedrag bij studenten en docenten. De HAN voert vanuit het CvO samen met de Radboud Universiteit Nijmegen en ArtEZ hogeschool voor de kunsten het project go! uit. De lector is ook betrokken bij IntEnt 2010, een internationaal congres over ondernemerschap en onderwijs. De HAN versterkt haar positie verder met het lectoraat Ondernemerschap.

Sharda Nandram over diversiteit op ondernemersplein.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "HAN krijgt lectoraat Ondernemerschap"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*