Historische schepen leggen aan bij Arnhemse kadedagen

Arnhemse Kadedagen

De Stichting Historische Schepen Arnhem organiseert voor de vierde maal de kadedagen. Specialiteit van de kadedagen in Arnhem is kennismaken met alles wat met scheepsbouw, scheepvaart en de rivier de Rijn te maken heeft, in heden en verleden.

Op de kadedagen zullen weer veel historische schepen aan de kade afmeren. Op diverse schepen zijn exposities van kunstenaars en op de kade zijn demonstraties van scheepsbouw, staaldraadsplitsen, zeilnaaien, netten boeten, touw maken ed.

Er wordt weer een speciale tent ingericht als hotspot van de Arnhemsche Stoomsleephelling Maatschappij, de voormalige scheepswerf aan de overkant van de kade waar niet alleen stoommachines met hun ketels zijn geproduceerd maar ook vele (zee-)schepen en baggervaartuigen. De nadruk zal nu liggen op de voorbereiding voor het boek over de ASM wat voorjaar 2011 zal uitkomen. En er is weer een expositie over de werf inclusief unieke bewegende beelden. Ook worden er weer rondleidingen op het ASM-terrein verzorgt.

Bijzonder dit jaar is de duiktank op de kade waarin 5 duikverenigingen hun kunnen demonstreren. De roeiverenigingen en scoutinggroepen zullen hun materiaal weer op en aan de kade presenteren. Wiel Toussaint van scheepstimmerwerf ‘t Vliehout organiseert weer de open-botendagen voor trailerbare houten boten. Verder zijn er diverse shanty-koren, theaterschip de Zeester heeft een heel programma met voorstellingen en muziek-optredens, er liggen diverse schepen waarop koffie en andere versnaperingen genuttigd kunnen worden en men ook de binnenkant van een schip eens kan bewonderen. Er zullen weer boottochtjes zijn voor iedereen op diverse slepers. En nog veel meer.

De Kadedagen 2010 zijn op paaszaterdag 3 april en paaszondag 4 april. De schepen arriveren op goede vrijdag in de middag en varen op 2e paasdag weer huiswaarts.

Foto: René Wouters

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Historische schepen leggen aan bij Arnhemse kadedagen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*