Kröller-Müller Museumweekend: Als IK directeur was…

Tijdens het landelijke museumweekend (10 en 11 april 2010 – thema ‘verleiding’) houdt het Kr√∂ller-M√ºller Museum ook dit jaar weer samen met studenten van Pabo Arnhem/Nijmegen een dagactiviteit, speciaal voor gezinnen met kinderen (vanaf ongeveer 5 jaar).

‘Als ik directeur was‚Ķ’ sluit aan bij de succesvolle tentoonstelling ‘De allermooiste werken op papier’, en laat de kinderen op zoek gaan naar het kunstwerk dat de mooiste plek zou krijgen in hun eigen museum. De studenten kozen al eerder hun eigen favorieten en zullen er alles aan doen de jonge ‘museumdirecteuren’ te verleiden om uiteindelijk juist dat werk te kiezen.

Het resultaat is een afwisselende en humoristische tocht, die zeker zal zorgen voor een nieuwe, frisse kijk op de collectie. Leuk en inspirerend voor het hele gezin. Als herinnering krijgen alle kinderen bovendien een bouwplaat (van ‘huistekenaar’ Ingi Jensson) waarmee ze zelf hun eigen beeldentuin kunnen bouwen, met natuurlijk een centrale plek voor hun persoonlijke favoriet.

Tijdens het museumweekend krijg je 50% korting op een combikaartje voor het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum. Deelnemen aan de activiteit kan (op beide dagen) tussen 11.00 en 16.00 uur. De activiteit is gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor park en museum. Je hoeft je niet aan te melden.

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur, de beeldentuin sluit om 16.30 uur.

Illustratie: Ingi Jensson

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Kröller-Müller Museumweekend: Als IK directeur was…"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*