Arnhemse popfotograaf Tom Roelofs wint Rob Acda Foto Award

Afgelopen vrijdag sleepte de Arnhemse fotograaf Tom Roelofs in het Patronaat in Haarlem de Rob Acda Foto Award in de wacht. De Arnhemse Dennis Stempher werd derde.

De Rob Acda Foto Award is een jaarlijks concours voor beginnende popfotografen. De fotografen laten met hun werk hun visie zien op de popfotografie. Deze Rob Acda Foto Award is nauw verbonden met de bandcompetie Rob Acda Award.

De Rob Acda Award is ook een initiatief van Poppodium Patronaat. Het doel van deze bandcompetitie is om beginnende muzikanten en groepen de kans te bieden op te treden voor een groot publiek waardoor zij landelijke bekendheid kunnen krijgen.

Tom Roelofs leverde voor de 2e voorronde zes foto’s in, vier daarvan waren toevalligerwijs foto’s van de winnende metalband Ethereal. Rechtsboven de winnende foto (klik op foto voor groter).

Naast een flinke beker, bestaat de prijs uit:

  • Expositie in het ABC Architectuurcentrum
  • (Betaalde) Fotoshoot van de winnaar van de RAA 2009-2010
  • Opdracht van én voor Stichting Bevrijdingspop
  • Een opdracht voor, en het plaatsen van een foto in LiveXS

Over Rob Acda
Rob Acda was de eerste programmeur van Poppodium Patronaat en daarnaast een inspirerend bestuurslid. In de Haarlemse muziekscene stond hij bekend als een bevlogen persoonlijkheid. Ook was hij manager van groepen als De Dijk en The Pretty Things. Met de Rob Acda Award en de Rob Acda Foto Award wil Poppodium Patronaat de veel te vroeg overleden Rob Acda blijvend eer bewijzen.

Over Tom Roelofs
Tom studeerde vorig jaar af aan de Fotovakschool, fotografische vormgeving met zijn eindexamenexpositie Muziek & Emotie.

Tom schoot gedurende zijn prille carrière foto’s van een hele reeks popmuzikanten uit alle windstreken. Hij heeft op jonge leeftijd al een geheel eigen stijl gecreëerd, en weet dit uitzonderlijk goed te combineren met de sfeer en emotie waar de popmuzikant voor staat. Het winnen van deze Award is een hele terechte opsteker voor Tom!

Onderstaand de overige vijf foto’s die Tom instuurde voor de 2e voorronde.

Rob Acda foto award-Tom Roelofs
Rob Acda foto award-Tom Roelofs
Rob Acda foto award-Tom Roelofs
Rob Acda foto award-Tom Roelofs
Rob Acda foto award-Tom Roelofs

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhemse popfotograaf Tom Roelofs wint Rob Acda Foto Award"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*