Amateurvoetbal in Arnhem:  de bal rolt op paaszaterdag en -maandag

Een verdeeld beeld dit weekend op de voetbalvelden in Arnhem. Sommige ploegen kwam twee keer in actie, andere elftallen konden rustig de familie-activiteiten laten prevaleren of een bezoek aan de meubelboulevard. Van de zaterdagelftallen was in 4B Arnhemia thuis kansloos tegen de ongenaakbare koploper SDS’55 uit Wekerom. De schade bleef niettemin binnen de perken, het werd 0-3. Sportclub Oranje verloor in deze klasse met dezelfde cijfers uit bij DUNO in Doorwerth. ESCA speelde op paasmaandag een thuiswedstrijd tegen Uni VV, maar kon geen potten breken. De bezoekers wonnen met 1-4, Jurrien Schouten redde ESCA’s eer.

Zondag
Presikhaaf kreeg in 3D bezoek van concurrent Alverna en bleef steken op 1-1.

In 4F stond een zo goed als dubbel programma gepland. Op zaterdag kon Arnhemse Boys het thuis niet bolwerken tegen Elistha uit Elst: een 1-2-nederlaag. De derby tussen hekkensluiter Sportclub Oranje en MASV eindigde in 1-1 met treffers van resp. Driss Jeniyeh en Danny Hessing. Eendracht Arnhem beleefde op Presikhaaf een moeilijke middag tegen laagvlieger Edesche Boys. Na 90 minuten was het 3-3. De Arnhemse treffers kwamen op naam van Rewan Hamdaziz, Rogier Kamerbeek en, in de blessuretijd, Sam van den Hoven. Driel was met 2-0 te sterk voor AZ2000.

Op maandag verloor MASV in de derby thuis met 1-3 van Eldenia, terwijl VDZ met het kleinst mogelijke verschil de andere derby won bij AZ2000: 0-1. Sportclub Oranje pakte de volle buit tegen mededegradadatiekandidaat Edesche Boys: 3-1 met doelpunten van Badr Azoum (2x) en Adil Oulalite. Eendracht Arnhem moest thuis het onderspit delven tegen Elistha: 2-3.

Geen succes voor de Arnhemse vertegenwoordigers in 5E. De Paasberg verloor uit met 5-2 van SDOO. Elsweide kwam thuis te kort tegen Sportclub Valburg: een 2-3-nederlaag.
1 In 6F verloor ESCA op zaterdag in Oosterbeek na een boeiend gevecht de topper tegen naaste concurrent OVC’85 met 4-1. De enige groen-witte treffer kwam vanaf elf meter op naam van Mustafa Demirel. De ploeg revancheerde zich op maandag met een 2-0-overwinning thuis tegen GVC.

(Met dank aan Jurrien Schouten (ESCA) voor de aanvullende informatie).

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Amateurvoetbal in Arnhem:  de bal rolt op paaszaterdag en -maandag"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*