Drive-in bioscoop op Kerkplein

Gisteravond was de eerste voorstelling van Drive-in Arnhem (DIA), een evenement van een nieuw Arnhems initiatief: Het Projectiehuis. De opkomst was (nog) niet zo groot. Zo’n 20 nieuwsgierigen waren met de auto naar het Kerkplein bij de Eusebiusker gekomen, waar 60 parkeerplekken waren vrijgemaakt. Nog eens 40 kijkers kwamen te voet of op de fiets.

Wie het gisteravond gemist heeft, kan vanavond in de herkansing! Op het programma o.a. ST*CK, een Arnhemse roadmovie van Erik van Schaaik, 3 korte films van ArtEZ en de hoofdfilm is Sideways.

Vanaf 18.00 uur (2 uur voor aanvang van de films), kunnen de auto’s het plein al op. DJ Globalgrooves draait plaatjes en er zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Programma woensdag 7 april:
18.00 uur Aanvang hetterrein binnen rijden, kaartjes controle voor auto’s tot 20.00 uur
18.30 uur Dj Globalgrooves – speelt tot 20.15 uur
20.15 uur Aanvang programma: 3 korte films van ArtEZ-20 minutes
20.35 uur 1 korte film: ST*CK! – een Arnhemse roadmovie
20.45 uur Pauze – met reclame films van ArtEZ
21.00 uur Hoofdfilm – Sideways – 126 minutes
23.00 uur Afgelopen programma
24.00 uur Terrein leeg van auto’s

Entreeprijzen:
per auto € 5,00 (busjes zijn niet toegestaan)
per persoon € 5,00
het is natuurlijk ook mogelijk om zonder auto naar het terrein te komen.
Kijk voor verdere informatie over kaartverkoop en toegang tot het Kerkplein op de website van Het Projectiehuis.

Over Het Projectiehuis
Arnhem heeft een lange traditie op het gebied van film. Het eerste Nederlandse filmfestival werd in 1955 in het Rembrandtheater gehouden (de Arnhemse filmweken). Een keur aan experimentele activiteiten hebben de audiovisuele kunst, media en technologie in Arnhem een podium gegeven. Het Projectiehuis wil de draad met nieuw elan oppakken en voortzetten.

Het Projectiehuis richt zich op drie hoofddoelen:

  • het bieden van een platform voor audiovisuele makers (producenten, regisseurs, camera- en geluidsmensen, scriptschrijvers, animatoren, televisiemakers en medewerkers, video kunstenaars e.d.)
  • het organiseren van een vernieuwend, maar bovenal kwalitatief hoogstaand evenementen- en activiteitenprogramma, dat stimulerend en interessant is en toegankelijk voor een breed publiek
  • het creëren van nieuwe mogelijkheden voor zowel regionale als landelijke ontwikkelingen op het gebied van film- en televisiemaken. De stichting zal filmmakers waar mogelijk ondersteunen en de kwaliteit van het filmklimaat verbeteren door kritisch naar de huidige situatie te kijken en te zoeken naar wegen ter verbetering van het hedendaagse filmklimaat

Met een wisselende frequentie zal Het Projectiehuis aansprekende evenementen organiseren, waarvan Drive In Arnhem (DIA) de eerste is.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Drive-in bioscoop op Kerkplein"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*