Wat is een Arnhemse Ommetje?

{

In februari zijn studenten Mark Kleyheeg en Jeroen Janszen vanuit gemeente Arnhem een onderzoek naar ommetjes binnen Arnhem gestart. Zij hebben hun onderzoeksresultaten verkregen dankzij oproepen op Arnhem Direct, de gemeentepagina, de Arnhemse Koerier en www.arnhem.nl/ommetjes.

Nu het mooie weer Nederland dan echt bereikt heeft, begint het project van de ommetjes ook te lopen. Er zijn veel leuke en bruikbare reacties binnen gekomen waarom mensen een ommetje lopen en wat mensen verwachten van een ommetje. Deze reacties nemen de studenten mee bij het ontwikkelen van nieuwe ommetjes binnen Arnhem. Zij houden u op de hoogte!

Uit de reacties tot nu toe blijkt dat mensen voornamelijk voor een frisse neus naar buiten gaan en om boodschappen te doen. Ook waren er reacties dat mensen voor fotografie een ommetje maken langs de verschillende parken om mooie momenten of plekken vast te leggen. De lengte van deze ommetjes ligt over het algemeen rond de 2 kilometer.

Op de vraag waar een goed ommetje aan moet voldoen, krijgen de studenten veel uiteenlopende reacties. Groen, veiligheid en netheid worden vaak genoemd. Ook willen Arnhemmers een reden hebben om te gaan wandelen. Zo is een boodschap doen een reden om naar buiten te gaan, maar ook het wandelen naar een park. Deze worden dan ook vaak aangegeven als belangrijk punt van de wandeling. Mensen zoeken de parken op om te recreëren en maken gebruik van de aangeboden voorzieningen. Binnen de parken laten mensen de hond uit op uitlaatgebieden of zoeken een plekje op om even te genieten van het Arnhems groen.

Dit was een korte samenvatting van de reacties die tot nu toe zijn binnengekomen. De vragenlijst is nog altijd open en in te vullen.

Binnenkort komen de eerste ommetjes online op www.arnhem.nl/ommetjes !
.

Foto: Marco Derksen

Eerder op Arnhem Direct:
Arnhemse Ommetjes in kaart gebracht
Help mee Arnhemse Ommetjes in kaart te brengen!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wat is een Arnhemse Ommetje?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*