Wethouder Cees Jansen geeft raadszetel op

CDA-wethouder Cees Jansen geeft zijn zetel voor de komende raadsperiode op. “Er staan veel jonge mensen bij ons op de lijst, die graag willen. Ik ben nu 62 jaar. Tijd om plaats te maken voor jong talent,” aldus Jansen. Gerben Karssenberg (38), eerstvolgende op de CDA-lijst, wordt aanstaande maandag als raadslid beëdigd.

Jansen blijft wel actief als commissielid voor het CDA in Arnhem. “Ik wil me wel blijven inzetten voor Arnhem en voor het CDA. Ik wilde graag door als wethouder, maar we nemen geen zitting in het komende college en onze gemeenteraadsfractie is kleiner geworden. Ik heb daarom besloten plaats te maken voor een jongere kandidaat. Gerben Karssenberg heeft bewezen zich volop te willen inzetten voor het CDA en de stad. Hij verdient daarom alle kansen.”

Cees Jansen kijkt met tevredenheid terug naar zijn afgelopen wethouderschap. “We hebben heel wat resultaten mogen behalen,” aldus Jansen. “Zo is het bereikbaarheidfonds ingesteld, en het ondernemersfonds. Er is weer veel aandacht voor milieu, met name – het symbool van Arnhem – de trolley. Lijn 2 is weer actief en lijn 5 gaat vanaf september door heel Schuytgraaf rijden. Maar natuurllijk ook het behalen van de titel Groenste Stad van Europa! Zomaar een paar zaken die er voor Arnhem toe doen.”

Aanstaand CDA-raadslid Gerben Karssenberg is gemeenteambtenaar in gemeente Woerden. De afgelopen jaren was hij al actief als voorzitter van het bestuur van CDA Arnhem. Dat voorzitterschap geeft hij nu op. CDA-bestuurslid Ryklof Wander neemt het voorzitterschap tijdelijk over.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wethouder Cees Jansen geeft raadszetel op"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*