Kszalt in Huis Oostpool

{

Toneelgroep Oostpool presenteert van 8 tot en met 11 september 2010 de voorstelling Ksztalt in Huis Oostpool. Een voorstelling naar aanleiding van het werk en gedachtegoed van de Poolse schrijver Witold Gombrowicz (1904-1969). Ksztalt was al met veel succes te zien op Oerol afgelopen juni, waar alle voorstellingen steevast uitverkocht waren.

Het begrip vorm is een van de belangrijkste thema’s uit het werk van Gombrowicz. Onbewust leggen wij elkaar wederzijds een bepaalde manier van zijn, spreken en handelen op. Deze patronen helpen ons onze omgeving te duiden. Het geeft houvast. Maar de vraag blijft: “Scheppen wij uiteindelijk de vorm, of schept zij ons?”

In Ksztalt gaan vijf mensen op zoek gaan naar hoe het zou zijn zonder opgelegde patronen. Want wat als de vorm ons daadwerkelijk ontvalt? Ksztalt is een absurdistisch en humorvol pleidooi over de durf om te twijfelen aan hoe dingen ons voorkomen. De supervormvaste acteurs van Toneelgroep Oostpool ontrafelen gezamenlijk de vorm en kijken elkaar opnieuw en recht in de ogen. Ksztalt wordt gemaakt en gespeeld door Lard Adrian, Ali Ben Horsting, Maria Kraakman, Stefan Rokebrand en Erik Whien.

De voorstellingen vinden plaats van woensdag 8 tot en met zaterdag 11 september 2010 in Huis Oostpool, Arnhem, aanvang 20:15. Op vrijdag 10 september is er de mogelijkheid om te eten met de acteurs (18:00) en is er een inleiding (19:30). Na Arnhem maakt de voorstelling een korte tournee langs Amsterdam (Frascati) en een aantal vlakkevloertheaters in Gelderland en Overijssel.

Bron: Toneelgroep Oostpool
Foto: Sofie Knijff

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Kszalt in Huis Oostpool"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*