In gesprek met stad voor nieuw plan Nieuwstraat in Rijnboogproject

Inwoners, ondernemers en andere betrokkenen kunnen meedoen aan het maken van een nieuw plan voor het deel van het Rijnbooggebied rondom de Nieuwstraat. Burgemeester en wethouders willen de belanghebbenden hier intensief bij betrekken. Gisteren, dinsdag 31 augustus hebben B en W het plan van aanpak vastgesteld dat zij nu aan de raad voorleggen. De gemeenteraad beslist over de wijze van aanpak. Het doel is om tot een nieuw plan te komen dat draagvlak heeft in de stad.

Het plan van aanpak Nieuwstraat e.o. (pdf) beschrijft hoe het nieuwe plan voor het gebied, waar eerst een haven zou komen, tot stand gaat komen. Over een jaar wil het college een plan presenteren dat niet alleen gedragen wordt door de stad maar dat ook snel uitvoerbaar is binnen de beschikbare financiën. Om dat te realiseren, wil het college éérst horen welke ideeën er in de stad leven voor de sfeer en identiteit van het gebied.

Volgens het bericht op Rijnboog.nl kan iedereen vanaf september op de website www.rijnboog.nl suggesties leveren in de vorm van foto’s, filmpjes en tekst en kunnen bezoekers van de site met elkaar in discussie gaan. Ik heb net gekeken, maar ik heb de plek waar dit kan op de website nog niet kunnen ontdekken. Hopelijk komt hier snel verandering in, want ik ben reuzebenieuwd naar de suggesties van de Arnhemmers.

In de afgelopen jaren is al veel over het gebied gesproken en zijn er afspraken gemaakt over wat er gaat komen op het vlak van cultuur, horeca, detailhandel en wonen. Deze afspraken zijn vastgelegd in de nota van randvoorwaarden ‘Havenkwartier’ die in 2009 door de gemeenteraad is vastgesteld. Op basis van deze nota en de ideeën vanuit de stad wordt een nieuwe nota van randvoorwaarden opgesteld en een schetsontwerp gemaakt.

Wethouder Gerrie Elfrink: “Rijnboog moet uitgroeien tot een nieuw deel van de binnenstad. Tot een gebied waar Arnhemmers graag komen en waar ze trots op zijn. Ik wil iedereen graag uitnodigen om ons te laten weten en te laten zien hoe het Nieuwstraatgebied eruit kan komen te zien. Ik ben heel benieuwd naar alle ideeën en kijk uit naar een levendige discussie. Ik vind ’t het mooist, als heel veel Arnhemmers straks kunnen zeggen dat zij hun steentje aan het nieuwe plan hebben bijgedragen.”

Het college wil eind dit jaar de nota van randvoorwaarden en het schetsontwerp voor het gebied rondom de Nieuwstraat presenteren. Rond de zomer van 2011 zal het stedenbouwkundig plan klaar zijn.

Bron: Rijnboog.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "In gesprek met stad voor nieuw plan Nieuwstraat in Rijnboogproject"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*