What’s Your Flavour? Introductie Arnhem Business School een groot feest

{

Een bijdrage van Eline Menkveld, studente Communicatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
.
Arnhem Business School is razend populair. Want ook dit jaar ontving deze internationale stroming van de HAN weer veel inschrijvingen vanuit de hele wereld. Letterlijk; van China tot Mexico en van Spanje en Finland tot Amerika en Australië.

Op donderdag 19 augustus zetten zo’n 85 enthousiaste studenten voor het eerst voet op Arnhemse bodem om voor een half jaar of langer in deze stad te komen studeren. Dat was de start van een introductieweek, genaamd ‘What’s Your Flavour?’ Deze werd georganiseerd door vier laatstejaars studenten HBO Communicatie, met als doel om de studenten kennis te laten maken met de stad, de school, elkaar en onze cultuur.

De cultuurshock was groot; zoveel fietsen, water en herenpanden hadden de meesten nog nooit gezien. Maar Arnhem was direct geliefd, mede vanwege de Korenmarkt waar de eerste zaterdagavond een kroegentocht plaatsvond. De Eusebiuskerk was een mooie ontmoetingsplaats, en rond 22.00 uur stond een groep van zo’n 70 man te trappelen om na het startsein de stad onveilig te maken. Opvallend was de enorm gezellige sfeer, internationale studenten zijn binnen 24 uur na kennismaking net een grote familie.

Arnhem Business School introductieweek

De rest van de introductieweek bestond o.a. uit een stadstour door Arnhem, met natuurlijk een stop bij de stroopwafelkraam van De Lunchclub. Voor sommigen iets te zoet, maar de meesten konden best wennen aan deze Nederlandse lekkernij. Een opdracht tijdens deze stadstour was het ruilen van een theezakje tegen iets origineels of geks. De groepjes die na anderhalf uur een tv en faxapparaat met zich mee sleepten, waren de overduidelijke winnaars van diner- en bioscoopbonnen, dankzij Restaurant Pinoccio en JT Bioscoop Arnhem.

De week werd afgesloten met een voetbaltoernooi in park Presikhaaf, inclusief barbecue en een gezellig feestje op de HAN Campus. Want feesten, dat kunnen ze als de beste. De colleges zijn inmiddels weer begonnen en de studenten voelen zich al helemaal thuis in hun appartementen in Presikhaaf. Dus wanneer je een stel Engels sprekende, enthousiaste jongeren tegenkomt in de buurt van Honigkamp, Zoomstraat of Laan van Presikhaaf, kun je er gerust van uit gaan dat zij hier aan het genieten zijn van de tijd van hun leven!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "What’s Your Flavour? Introductie Arnhem Business School een groot feest"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*