Arnhem in dialoog organiseert informatieavonden

{

In de Nationale Week van de Dialoog worden in Arnhem op zaterdag 6 november op 50 verschillende plekken in de stad dialoogtafels georganiseerd. Tijdens deze Dag van de Dialoog wisselen stadsgenoten met verschillende achtergronden, ervaringen, dromen en inspiratie met elkaar uit onder leiding van een getrainde gespreksleider. In Arnhem hebben Rijnstad, Werkgroep Samenleven Malburgen, en Arnhem-Direct samen een projectteam opgezet om Arnhem in Dialoog te organiseren.

Doel van deze dag is door middel van de dialoog mensen met elkaar in contact en gesprek te brengen en ze gesprekken te laten voeren over gemeenschappelijke kwesties, zodat er nieuwe verbindingen ontstaan, kriskras door de samenleving heen, waardoor nieuwe inzichten, ideeën, kansen en concrete projecten ontstaan die bijdragen aan samenhang. De onderlinge kennismaking, uitwisseling van ideeën en ervaringen leidt vaak tot verrassende inzichten en draagt bij aan het verminderen van vooroordelen tussen de deelnemers onderling.

In Arnhem hebben we gekozen voor het gespreksthema “Thuisgevoel”. Wat betekent thuisgevoel voor jou? Voel jij je thuis in Arnhem? En wat is er voor nodig om je nog meer thuis te voelen? Daarover willen we graag met elkaar in gesprek.

Help mee aan een succesvolle eerste editie van Arnhem in Dialoog
Om deze dag te laten slagen, zijn we op zoek naar deelnemers en (lokale) bedrijven en organisaties die zelf een dialoogtafel willen organiseren. Het projectteam zal daarbij adviseren en ondersteunen. De gespreksleiders van de dialoogtafels krijgen een training in de methodiek die wie we hierbij hanteren. We willen graag een zo breed mogelijk publiek bereiken. Diversiteit van deelname van mensen en organisaties is van essentieel belang voor het slagen van deze dag. Je kunt je op de website aanmelden als organisator van een tafel, als individuele deelnemer of gespreksleider.

Diverse bedrijven, organisaties en wijkplatforms hebben hun medewerking al toegezegd. Dat is fijn, want samen kunnen we de ambitie van 50 dialoogtafels in de stad waarmaken. Voor alle (toekomstige) organisatoren van dialoogtafels organiseren we op 21 en 22 september twee informatiebijeenkomsten. Uiteraard zijn andere geïnteresseerden ook welkom. Tijdens deze bijeenkomst krijg je meer informatie over de Dag van de Dialoog, de werkwijze in Arnhem en wat er precies van je verwacht wordt.

De bijeenkomst op 21 september vindt plaats in Arnhem Zuid in Wijkcentrum De Hobbit (Zwanebloemlaan 2 a). Het begint om 19.30 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren.

De bijeenkomst van 22 september vindt plaats in Arnhem Noord in Café Brasserie Dudok (Koningstraat 40). Het begint om 20.30 uur en zal tevens anderhalf uur duren.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem in dialoog organiseert informatieavonden"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*