Vitesse-eigenaar Mareb Zjordania geeft uitleg van zaken

De voorpagina van De Gelderlander wordt vanochtend vrijwel volledig gesierd door de nieuwe eigenaar van Vitesse, Merab Zjordania. In een uitgebreid interview doet hij zijn verhaal over hoe zijn vermogen heeft vergaard, waarmee de overname van de Arnhemse nu is gefinancierd. Zjordania bezweert dat zijn geld brandschoon is, dat Chelsea-eigenaar Roman Abramavotisj niet meer is dan een goede vriend, waardoor het mogelijk dat Vitesse drie spelers van de Engelse club heeft kunnen huren en dat, indien dat nodig mocht zijn, hij (verdere) financiele steun kan krijgen van miljardair Aleksandr Tsjigirinski om van Vitesse een topclub te maken.

{title}Zjordania vertelt dat hij al sinds het WK van 1974 iets in het Nederlandse voetbal wilde gaan doen en ziet zijn jeugdidool Johan Cruijff als de beste speler aller tijden. In 1990 is hij nog twee dagen als speler op proef geweest bij Vitesse. Zjordania ondertekende uiteindelijk een contract bij sc Heerenveen, maar kreeg geen toestemming om in Nederland aan de slag te gaan.

Over zijn doelstellingen is Zjordania ook duidelijk: “Het belangrijkste is de competitie, het bereiken van succes. Ik hoop in de nabije toekomst sportieve resultaten te behalen en daarnaast wil ik van Vitesse een winstgevende club maken. Dat heb ik bij Dynamo Tbilisi ook gedaan.”

De sportieve ambities voor dit seizoen komen ook aan bod. Vitesse moet dit jaar op de achtste plaats eindigen, een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs, waarin een ticket kan worden gewonnen voor Europees voetbal in het seizoen 2010-2011.

Het complete interview is na te lezen in de papieren editie van De Gelderlander, maar ook in De Telegraaf.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse-eigenaar Mareb Zjordania geeft uitleg van zaken"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*