Vanavond eerste Upload Cinema in Focus Arnhem

Voor de zomerstop werd het programma van Upload Cinema gepresenteerd in zes steden, te weten Amsterdam, Groningen, Enschede, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Het aantal steden is nu uitgebreid naar 15 en daar hoort Arnhem ook bij. Vanaf vanavond kun je elke eerste maandag van de maand bij Focus Filmtheater terecht voor Upload Cinema.

De formule van Upload Cinema in het kort: Elke eerste maandag van de maand presenteert Upload Cinema een programma vol inspirerende en vermakelijke internetfilmpjes in filmtheaters en op bijzondere locaties. Elke maand is er een nieuw thema. Het publiek stuurt films in; een redactieteam selecteert de beste en stelt daar een programma van samen van circa anderhalf uur.

Upload Cinema won nationale en internationale prijzen voor de ‘cross over’ tussen bioscoop en internet, waaronder een ADCN Lamp, een SpinAward, twee Esprix, een Zilveren Leeuw in Cannes, een Eurobest, een London International Award en de Van Speijk Innovatieprijs.

Het nieuwe programma van Upload Cinema ‘Art Without Walls’, dat vanavond, maandag 6 september in de bioscopen te zien is, gaat over de straat als galerie, als podium voor kunstenaars. Net als internet is de straat een vrijplaats voor kunstenaars. Niemand die ze tegenhoud om hun werk te laten zien. En omdat kunst op straat zo vluchtig is, wordt het veelal vastgelegd op video.

Art Without Walls toont de mooiste, vreemdste en meest opvallende voorbeelden van Street Art en Guerrilla art. Van ‘Stop Motion Murals’ tot ‘Reversed Graffiti’, van ‘Street Lego’ tot ‘Guerrilla Knitting’, van ‘Wild Beaming’ tot ‘3D Mapping’. Natuurlijk komen beroemdheden als Banksy en Space Invader voorbij, maar ook iets minder bekende helden van de straat als ‘Poster Boy’ en ‘Princess Hijab’.

Het programma kwam tot stand in samenwerking met Museum Boijmans van Beuningen, dat met ArtTube al een tijdje actief is op het snijvlak van kunst en internet – en met het Festival De Wereld van Witte De With.

Gastcurator is Oscar van Gelderen, uitgever, verzamelaar en groot kenner van Street Art.

Tipje van de sluier: onderstaand filmpje zit ook in het programma vanavond

De volgende Upload Cinema is op maandag 4 oktober en heeft als thema Het zijn net mensen. Op werelddierendag kijkt Upload Cinema in de spiegel die dieren ons voorhouden. Want dieren zijn precies als mensen, met dezelfde wensen en streken. Ze strijden met elkaar en houden van elkaar, doen aan sport, rekenen, dansen, acteren en vertonen artistieke neigingen. Gastcurator is internetjournalist, schrijver en groot dierenliefhebber Francisco van Jole.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vanavond eerste Upload Cinema in Focus Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*