Schrijf IN voor beginnende Gelderse schrijvers

Op vrijdag 10 september verzamelt schrijvend Gelderland zich bij Kunstbedrijf in Arnhem voor de eerste Schrijf IN, een bijeenkomst voor beginnende Gelderse schrijvers. Met workshops, speeddating en de overhandiging van het eerste exemplaar van de bundel Gelderse hoop aan Thomas Verbogt.

Gelderse hoop is een dwarsdoorsnede van teksten geschreven door cursisten; vertegenwoordigd zijn alle cursussen, alle genres, alle niveaus. Het eerste exemplaar van Gelderse hoop wordt overhandigd aan schrijver en Gelderlander-columnist Thomas Verbogt. Hij kiest zijn favoriete tekst uit de bundel en leest die voor. Daarnaast komt hij natuurlijk aan het woord over zijn eigen boeken, zijn columns en zijn manier van werken.

Workshops
Deelnemers aan Schrijf IN kunnen zich aanmelden voor een van de vijf workshops gegeven door ervaren docenten van De Gelderse Schrijversscholen. De workshops die aangeboden worden zijn:
• Scenarioschrijven door Patrick Feijen
• Dialoog schrijven door Emiel de Wild
• Openingszinnen schrijven door Arnold Jansen op de Haar
• Autobiografisch schrijven door Ingrid Blijenberg
• Kijken als dichter door Hanz Mirck

Speeddating
Tijdens de speeddate worden deelnemers aan elkaar gekoppeld voor een persoonlijk gesprek van tien minuten over schrijven, publiceren, debuteren of wat zoal meer ter sprake komt. Verrassende ontmoetingen met gelijkgestemden!

De presentatie van Schrijf IN is in handen van Nijmeegs stadsdichter Jaap Robben.

Organisatie en initiatief
Schrijf IN is een initiatief van KCG, het Gelders Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur en De Gelderse Schrijversscholen, een samenwerkingsverband van Gelderse Centra voor de Kunsten die een schrijfcursus organiseren: De Lindenberg in Nijmegen, Kunstbedrijf Arnhem, Markant in Apeldoorn, ‘t Klooster in Harderwijk en De Gruitpoort in Doetinchem.

Schrijf IN
Vrijdag 10 september 2010, Kunstbedrijf, Weverstraat 16, Arnhem
Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
Toegang: € 5,- / gratis voor cursisten van De Gelderse Schrijversscholen.

Aanmelden (verplicht) tot uiterlijk 7 september 2010, via e-mail: , met vermelding van naam, e-mailadres, telefoonnummer en voorkeur voor workshop.

Bron: Kunstbedrijf

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Schrijf IN voor beginnende Gelderse schrijvers"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*