Verbazing op HAN over mogelijke diplomafraude

{title}

Docent Peter de Reijke van de faculteit techniek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) geeft soms diploma’s aan studenten die ondermaats presteren. Althans, dat is de strekking van een reportage van EenVandaag.

Gisteravond klapte de docent in het tv-programma uit de school over gesjoemel met diploma’s op de faculteit Techniek. Volgens De Reijke krijgen sommigen studenten een diploma, terwijl ze eigenlijk niet goed genoeg zijn. Daarmee legt het tv-programma de link met de eerder geconstateerde fraude in het HBO-onderwijs. Het College van Bestuur van de HAN ontkent dat dit gebeurt. Ook collega’s en studenten van De Reijke spreken zijn beweringen tegen aldus Omroep Gelderland.

De HAN zelf reageert vandaag met een persbericht waarin het College van Bestuur en ook medewerkers zich niet kunnen vinden in de uitlatingen van de Reijke. Ron Bormans, voorzitter van College van Bestuur zegt hierover het volgende:

(…) Ik kan me het morele dilemma waar docenten soms mee geconfronteerd worden wel voorstellen. Goede docenten werken vanuit empathie en dan doet dat dilemma zich wel eens voor. Maar de overgrote meerderheid van docenten werkt ook vanuit een hoog kwaliteitsbesef en maakt bij voortduring de keuze dat kwaliteit voorop moet staan; soms tot hun verdriet. Ik steun hen daar in. We controleren de kwaliteit van onze opleidingen ook door de stevige kwaliteitsbeoordelingen, intern en extern, te hanteren. Die wettelijk voorgeschreven beoordelingen zijn de afgelopen jaren alleen maar strenger én transparanter geworden, waardoor een hbo-diploma staat voor een hbo-niveau; in nationaal én internationaal perspectief. (…)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Verbazing op HAN over mogelijke diplomafraude"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*