Arnhem presenteert eerste Fairtrade winkelroute

Op zaterdag 11 september zal GroenLinks wethouder Henk Kok om 10:00 uur ‘s ochtends de eerste “Fair Trade winkelroute” (pdf) van Arnhem presenteren. Deze route geeft de Arnhemse consument een handvat om verantwoord te winkelen. Hiermee kan men op een eenvoudige manier een steentje bijdragen aan eerlijke handel. De route start bij het Musis Sacrum welke voorafgaand aan de route de titel “Fair Trade Horeca gelegenheid” zal ontvangen.

Eerlijke handel (Fair trade) is één van acht doelen die de Verenigde Naties zich aan het begin van dit millennium hebben gesteld voor het jaar 2015. De acht doelen (armoede uitbannen, iedereen naar school, gelijke rechten, afname kindersterfte, minder doden bij zwangerschap, ziektes als aids en malaria gestopt, duurzaam milieu en eerlijke handel) noemt men ook wel de Millennium doelstellingen. De gemeente Arnhem heeft zich verbonden aan de laatste twee doelstellingen.

De organisatie van dit evenement is in handen van de projectgroep Millennium van GroenLinks Arnhem in samenwerking met de stichting Fair Trade Gemeente Arnhem. De projectgroep Millennium heeft als doel de fractie inhoudelijk te ondersteunen en de zichtbaarheid van de standpunten van GroenLinks Arnhem met betrekking tot de Millennium doelstellingen te vergroten. Vooral de praktische uitvoering binnen de gemeente en het alert maken van de Arnhemmers op deze doelen staat centraal.

De stichting Fair Trade Gemeente Arnhem zet zich in om van Arnhem een Fair Trade gemeente te maken. Door middel van een werkgroep worden winkels, horeca, supermarkten, overige bedrijven en de gemeente zelf gemotiveerd om meer Fair Trade producten aan te bieden en in te kopen. Daarnaast zorgt de werkgroep voor voorlichting aan Arnhemmers over de voordelen van Fair Trade Producten.

“Om gezamenlijk een statement te maken voor Fair Trade, roepen we alle inwoners van Arnhem op om op 11 september om 9:30 uur bij Musis Sacrum te verzamelen en mee te lopen met de Fair Trade winkelroute. Hoe meer mensen meedoen, hoe duidelijker onze boodschap!”

Het programma van deze dag:

09:30 Inloop (Musis Sacrum)
10:00 Presentatie Fair Trade winkelroute door Yvonne Renckens (Voorzitter stichting Fair Trade Arnhem), overhandiging titel Fair Trade Horeca gelegenheid aan Musis Sacrum
10:30 Start van de winkelroute onder begeleiding van Henk Kok (Wethouder Millennium van de gemeente Arnhem, GroenLinks), de volgende winkels worden bezocht: Eetatelier, Copy Shop Arnhem, Inspiratiewinkel, Let’s Coffee, Kindleefsteil, Cafe Verheijden, Van Nature, Focus Filmtheater, Wereldwinkel en Expresso.
12:00 Lunch bij lunchroom Manu voor de deelnemers, aangeboden door GroenLinks Arnhem en de stichting Fair Trade gemeente Arnhem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem presenteert eerste Fairtrade winkelroute"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*