Rokjesdag inspireert tot expositie en publicatie

{

Hij droomde ervan. Hij schreef erover. Martin Bril. Rokjesdag.

Een dag die, zoals Martin Bril zelf omschrijft, een moment van ontbering in zich heeft. Een zonnige, zachte lentedag waarop vrouwen zich, bij wijze van een geheime afspraak, bij toverslag vertonen in een korte rok. Niemand weet wanneer het is. Rokjesdag is gebaseerd op een voorgevoel. Een voorgevoel dat vandaag die eerste dag zachte lentedag aanbreekt, wat de vrouwen doet besluiten een rokje te dragen.

Op initiatief van de bibliotheek Eindhoven is in april dit jaar, één jaar na het overlijden van Martin Bril en naar aanleiding van de lancering van zijn boek ‘Rokjesdag’, een expositie samengesteld die de ontbering en dat voorgevoel van vrouwen centraal stelt.

Vormgever Annelou van Griensven was hiervoor verantwoordelijk en benaderde de 1e jaarstudenten van Fashion design ArtEZ. De studenten zijn aan de slag gegaan met wit katoen van verschillende diktes en werden verder vrij gelaten in het toekennen van een functioneel of experimenteel ontwerp. Een selectie van deze ontwerpen is van 9 t/m 23 september fe zien tijdens een expositie in Arnhem Coming Soon.

Opening
Morgen, donderdag 9 september van 17.00 tot 19.00 uur is de opening van de expositie. Hier zal Van Griensven tevens de gelijknamige publicatie presenteren; vijftien rokjes zijn tijdens een fashionshoot vastgelegd en verwerkt in een fraai vormgegeven drukwerk, mede mogelijk gemaakt door Drukkerij Roos en Roos, Thieme Grafimedia groep. Een aantal van de nu inmiddels 2e jaars studenten zal ook een toelichting geven op zijn/haar ontwerp.

De expositie is te bezoeken tijdens openingstijden van ArnhemComing Soon (dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 10:00 – 17:30 zaterdag 10:00 – 17:00 koopzondag 13:00 – 17:00) de toegang is gratis.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Rokjesdag inspireert tot expositie en publicatie"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*