Historische herberg begint aan tweede seizoen

{

Vier keer per jaar, op vrijdagmiddag van 17.00 tot 19.00 uur is iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Arnhem, welkom in de Historische Herberg. Er zijn korte presentaties over actuele historische zaken en iedereen die iets te melden heeft over zijn historische activiteit krijgt twee minuten spreektijd.

Het tweede seizoen van de Historische herberg start deze vrijdag. Aan de vooravond van de 66e herdenking van de Slag om Arnhem vertelt historicus Frank van Lunteren aan de hand van divers beeldmateriaal de wederwaardigheden van de oeververbindingen tussen stad en Betuwe. Het zal niet alleen een verhaal worden van bouw, vernietiging en herstel, maar ook van strijd, pech en onwetendheid.

Scholieren beleven Arnhems Erfgoed
In de Historische Herberg laat erfgoeddocent Doreen Hartman van Kunstbedrijf Arnhem zien dat geschiedenis beslist niet saai en stoffig is. Met verrassende projecten en onconventioneel materiaalgebruik, nemen veel scholieren een eerste stap in een onbekende wereld die zo dichtbij is. Tijdens de presentatie in de Herberg showen scholieren werk dat tijdens de lessen is gemaakt.

De DAG van de Arnhemse Geschiedenis
23 oktober gaat de eerste ‘Dag van de Arnhemse Geschiedenis’ worden. Meet Becker, organisator van de DAG, zal het programma presenteren en in discussie gaan met Martin van Meurs. Het was Van Meurs (Pro Arnhem) die een jaar geleden de motie formuleerde om voortaan de DAG van de Arnhemse Geschiedenis te gaan vieren. De uitvoering is daarna opgepakt door de Gelderland Bibliotheek, het Historisch Museum Arnhem, het Gelders Archief, de Volksuniversiteit en het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur. Hebben zij nu georganiseerd wat Martin van Meurs voor ogen stond?

Het verhaal van Indië’ in Museum Bronbeek
De geschiedenis van de Nederlandse koloniale aanwezigheid in Nederlands-Indië staat centraal in de nieuwe vaste tentoonstelling ‘Het verhaal van Indië’ in Museum Bronbeek. De militaire rol die Nederland speelde en het maatschappelijk leven in de kolonie worden in samenhang belicht. De expositie wordt toegelicht door de conservator van het Museum. Hij zal ons verrassen met een historisch
document of voorwerp m.b.t. die geschiedenis.

Tussen deze presentaties is er gelegenheid tot meldingen en oproepen (2 minuten spreektijd). En natuurlijk is er tijd voor een drankje, een broodje en een kop soep.

Vrijdag 10 september 17.00 tot 19.00 uur : De bruggen van Arnhem in de Tweede Wereldoorlog

Bezoekerscentrum Sonsbeek
Zijpendaalseweg 24a
6814 CL Arnhem
026 – 4450660

Foto: Arjen Almekinders

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Historische herberg begint aan tweede seizoen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*