Focus √° Locus: kunst beleven in de wijk

{

Negentien (semi)professionele kunstenaars en -groepen uit de wijken Vredenburg, Kronenburg en Holthuizen in Arnhem-Zuid doen zondag 12 september van 11.00 tot 17.00 uur mee aan de eerste editie van Focus √° Locus, een kunstroute door de drie wijken onder het motto ‘Kunst beleven in de wijk’.

De deelnemende kunstdisciplines lopen uiteen van muziek (bijvoorbeeld de Sinti-groep onder leiding van Roma Mirando), poëzie (Bernd Ebbo Visser), literatuur (Anne Takens), fotografie (Jan van Dongen) en schilderen (Loek Klinkhamer). Een aantal kunstenaars houdt open huis in zijn of haar woning of atelier.

Het idee voor de kunstroute is afkomstig van beeldend kunstenaar Loek Klinkhamer en zijn echtgenote Elly van Schoonderwalt. De vele positieve reacties die zij de afgelopen twee jaar ontvingen op het jaarlijkse open huis in Klinkhamers atelier was de inspiratie voor Focus √° Locus.

De afgelopen maanden heeft een kleine groep vrijwilligers (onder wie een aantal kunstenaars zelf) hard gewerkt om, samen met cultuurscout Lies Joosten van Kunstbedrijf Arnhem, de kunstroute te organiseren. Er is veel respons van de kunstenaars in de drie wijken en ook bedrijven in de buurt doen enthousiast mee in de vorm van sponsoring.

Kunst k√≠jken is voor Focus √° Locus niet voldoende. Kunst moet een beléving zijn. Daarom zijn er optredens van bijvoorbeeld accordeonist en bandoneonist Gert van Ruiswijk, verzorgt Kinderatelier Xie Xie workshops, demonstreert Martijn Hoogstra zijn djembés en zal kinderboekenschrijfster Anne Takens enkele van haar verhalen voorlezen. Natuurlijk is er daarnaast ook genoeg werk van beeldend kunstenaars, sieradenontwerpster en fotografen te zien.

Bijzonder is de Sinti-groep. Jongeren van de Sinti Muziekschool zullen in een feesttent hun muziek laten horen, gehuld in traditionele kledij. Publiek kan ondertussen genieten van echte Sinti-hapjes. Zo geven de Sinti tijdens de kunstroute een inkijkje in hun rijke cultuur.

De eerste Focus √° Locus moet het begin worden van een jaarlijkse traditie!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Focus √° Locus: kunst beleven in de wijk"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*