Visie op Arnhemse fonteinen vastgesteld

compositie met water & steen

Het college van burgemeester en wethouders heeft de visie op de Arnhemse fonteinen vastgesteld. In de visie wordt een overzicht gegeven van de huidige Arnhemse fonteinen. Ook wordt er aandacht besteedt aan de vraag hoe Arnhem om wil gaan met de bestaande fonteinen. Daarnaast is er aandacht voor eventuele nieuwe fonteinen. De visie is een uitvloeisel van het Waterplan Arnhem.

Met het vaststellen van de fonteinenvisie wordt invulling gegeven aan een vraag van de gemeenteraad en uit de samenleving, namelijk: “wat willen we met bestaande fonteinen en wanneer zijn nieuwe fonteinen mogelijk?”

Verkoelend effect
Dat fonteinen belangrijk zijn voor de kwaliteit van de openbare ruimte is wel bekend. Als fonteinen goed onderhouden worden vervullen ze een positieve bijdrage aan de beleving van de ruimte om ons heen. Ook naar de toekomst toe kunnen fonteinen een rol spelen bij het leefbaar houden van onze omgeving. Vooral het verkoelend effect van een fontein op een hete zomerse dag kan enorm zijn.

Nieuwe locaties
De visie beschrijft ook wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn voor het plaatsen van nieuwe fonteinen. Hoewel er in de visie geen exacte nieuwe locaties worden beschreven, wordt wel aangegeven op wat voor plekken een nieuwe fontein mogelijk is. De visie onderkent dat een fontein in Arnhem-Zuid wenselijk is.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Visie op Arnhemse fonteinen vastgesteld"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*