Gelderse steden pleiten voor duurzaam partnerschap

De acht grote steden in Gelderland (de G8: Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem, Ede, Harderwijk, Nijmegen, Tiel, Zutphen) willen de vruchtbare samenwerking met de provincie voortzetten. De Gelderse steden staan er goed voor, maar de ontwikkeling van vitale en dynamische steden voor alle Gelderlanders mag niet stagneren.

Met een flyer onderstrepen de acht steden hun pleidooi. Om de aantrekkingskracht te vergroten wordt hard gewerkt aan de binnenstedelijke ontwikkeling en wijkaanpak. Dat zijn langjarige trajecten. De Gelderse grote steden zijn het centrum in de omliggende regio. Voor de eigen stedelingen én voor de omliggende regio moet de stad een aantrekkelijk voorzieningenniveau bieden. Om de arbeids-deelname en de economie te stimuleren vraagt een goede bereikbaarheid van en vanuit de steden de komende jaren forse én gezamenlijke aandacht en energie.

Tijdens een ‘Politieke Arena’ in Arnhem hebben bestuurders, staten- en raadsleden van de steden en de Provincie op 8 september uitgebreid gesproken over de staat van de Gelderse steden en de opgaven voor de toekomst. Tijdens deze bijeenkomst heeft de heer A. Gerritsen, burgemeester van Zutphen en voorzitter van de G8 steden, de flyer overhandigd aan de heer T. Peters, gedeputeerde van provincie Gelderland.

Het partnerschap met de provincie is de afgelopen jaren een vruchtbaar partnerschap gebleken. Daarmee is al veel bereikt en veel in gang gezet dat afgemaakt moet worden. De steden vragen Provinciale Statenleden en Gedeputeerden zich ook in de nieuwe bestuursperiode in te zetten voor continuering van het partnerschap in het Gelders Stedelijk Ontwikkelingsbeleid (GSO).

Bron: Gemeente Arnhem

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gelderse steden pleiten voor duurzaam partnerschap"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*