FC Schuytgraaf versus Arnhemse Boys

{

Eenjarig bestaan Voetbalvereniging FC Schuytgraaf ; dit zou over en paar maanden de kop kunnen zijn in de wijkkranten en regio dagbladen in Arnhem en omgeving. Niks 91 jaar, gewoon lekker opnieuw beginnen met een nieuwe vereniging met een nieuwe naam.

Wij wonen vanaf januari 2008 in de mooie wijk “Schuytgraaf”. Arnhems laatste nieuwe wijk, “parel van de Betuwe” genoemd. Nieuwe wijken, nieuwe huizen, nieuwe bewoners en jonge gezinnen met kinderen. En als klap op de vuurpijl een heuse nieuwe voetbal vereniging! Alhoewel ‚Ķnieuw, nee dat niet helemaal.

Een ingezonden brief aan Arnhem Direct van een bezorgde voetbalfan uit Schuytgraaf.

Wij, bewoners van Schuytgraaf worden eind 2008 begin 2009 door de gemeente opgescheept met de weinige overblijfselen van Arnhemse Boys, die op sterven na dood was. Natuurlijk was dit voor alle partijen en vooral de Gemeente Arnhem de beste oplossing. Daar ik er van overtuigd ben dat wij zonder deze ingreep op korte termijn ook een “gezonde voetbalvereniging hadden weten op te richten vind ik het extra jammer dat wij nu verder moeten met de naam Arnhemse Boys.

De voetbalclub bestond in 2009 90 jaar, maar wel op sterven na dood. Precies op tijd kwam de redder in nood: onze mooie wijk Schuytgraaf. Natuurlijk zijn er feestelijke activiteiten geweest, de officiële opening, openingswedstrijd recepties e.d. Langzaam aan begint de vereniging ook uit te groeien tot een middelgrote vereniging en het eind is nog niet in zicht. Er is een flinke aanwas uit de wijken en als het zo doorgaat worden wij nog eens de grootste vereniging in Arnhem en omstreken. Er is al een promotie gemaakt naar de derde klasse en het niveau zou nog wel eens hoger kunnen worden.

Nu mijn voorstel dat eigenlijk gericht is aan twee partijen. Ten eerste aan de gehele organisatie van het voetbalgebeuren op het sportpark en ten tweede aan de sportieve bewoners van onze wijk de Schuytgraaf. Zou het een goed idee zijn om een hele nieuwe naam voor deze vereniging te bedenken?

Ik verwacht op voorhand heus geen volmondig JA, begrijpelijk. Maar toch‚Ķ.Er zijn m.i. een paar goede redenen te bedenken om hier eens serieus over na te denken. De eerste is “een hele nieuwe start “met een nieuwe voetbalvereniging met een hele nieuwe naam, die eventueel via een prijsvraag te bedenken is.

In deze nieuwe naam zou niet meer het woord “boys” voor moeten komen, dat is al helemaal niet meer van deze tijd. Temeer ook omdat het damesvoetbal zo in opkomst is. Ik wil mijn kleindochter over een paar jaar niet horen zeggen: “ik voetbal bij Arnhemse Boys.” Ten tweede vind ik het als Schuytgraaf bewoner niet klinken dat wij na twee jaar zeggen : onze vereniging bestaat 92 jaar. Wij hebben helemaal niets met die 90 jaar gehad! Wij bestaan dan gewoon 2 jaar en stomen mooi op naar het eerste lustrum.

Mijn hoop is dat alle partijen hier eens rustig over na willen gaan denken. Praktisch is het ook mogelijk. Ik heb daar voorbeelden van. Het vroegere Marhaba is veranderd in EVC ( Elderveldse Voetbal Club) en later na de fusie met Zuid Arnhem in AZ 2000.

Misschien zal mijn voorstel heel wat gesprekstof doen opwaaien, misschien ook niet en klinkt het enigszins toch redelijk. Het is ook zeker niet mijn bedoeling wie dan ook te kwetsen of te beschadigen. Ik wil best geloven dat het bij sommigen gevoelig kan liggen. Maar het hoeft ook niet per se al morgen in te gaan. Hopelijk vind ik met dit voorstel toch enig respons en steun en kunnen wij de komende tijd onze gedachten hier eens over laten gaan, hopelijk met een positieve uitslag.

Sportieve groet,

Een voetbalfan uit Schuytgraaf

Reacties

Wees de eerste die reageert op "FC Schuytgraaf versus Arnhemse Boys"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*