Oostpool zoekt:  acteurs, dansers, zangers, muzikanten en ontwerpers

Ben je tussen de 15 en 19 jaar oud en wil je meedoen aan de jongerenproductie Voorjaarsontwaken van Toneelgroep Oostpool? Geef je dan op voor de audities. Je kunt je opgeven tot eind september voor acteur, zanger, danser, muzikant of vormgever (decor en kostuum).

Opnieuw maakt Timothy de Gilde, jongerenregisseur bij Toneelgroep Oostpool, een productie met jongeren uit Gelderland en Overijssel. Na het uitbundige Verona aan de Rijn vorig seizoen, gaat hij – bijgestaan door twee professionele acteurs – met veertig jongeren aan de slag met Voorjaarsontwaken.

Dit klassieke meesterwerk uit 1891 van Frank Wedekind beschrijft de gevoelens van verwarring van een groep scholieren die de grote thema’s van het volwassen worden – seksualiteit, liefde, dood – ontdekken. Ze worden daarbij niet geholpen door de ontkennende en soms onderdrukkende houding van hun ouders en opvoeders. En ook al is daarin in de afgelopen eeuw verbetering gekomen, de grote thema’s zijn gebleven. Daardoor is deze ‘kindertragedie’ – zoals Wedekind het stuk noemde – nog steeds van deze tijd. Misschien spiegelt het thema van de onderdrukkende opvoeding van toen zich in de chaos van nu.

Op zaterdag 9, 16, 23 en 30 oktober 2010 zijn er audities in Arnhem voor de verschillende disciplines. Na de selectie wordt er in verschillende groepen gewerkt mede onder leiding van stagiaires van de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Vanaf 6 november wordt er op 25 zaterdagen in Huis Oostpool in Arnhem gerepeteerd. Langzaamaan komen alle disciplines bij elkaar en wordt de voorstelling gemonteerd. Dat gebeurt grotendeels op een aantal avonden in april 2011 en in de meivakantie. Voorjaarsontwaken speelt in Huis Oostpool op 6, 7 (première), 8 en 13, 14, 15 mei 2011

Meer informatie en het inschrijfformulier vind je op de website.

Je kunt ook een email sturen.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Oostpool zoekt:  acteurs, dansers, zangers, muzikanten en ontwerpers"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*