Parkeren in Arnhemse parkeergarages per 10 minuten betalen

Met ingang van 1 januari 2011 zijn parkeerders in de parkeergarages Centraal, Musis en Langstraat goedkoper uit. Zij betalen dan per tien minuten in plaats van per uur. Op dit moment betalen
mensen die bijvoorbeeld één uur en tien minuten geparkeerd hebben, voor twee hele uren. Vanaf 1 januari 2011 betalen zij dan voor één uur en 10 minuten.

Uit berekeningen blijkt dat automobilisten op deze manier per keer parkeren gemiddeld € 0,80 minder betalen. Het tarief in de garages gaat na de gebruikelijke indexatie van € 2,10 per uur naar € 0,36 per 10 minuten.

Doordat het parkeren in de garages goedkoper is, worden bezoekers eerder verleid om hun auto in de parkeergarage te zetten. Dat leidt tot minder blik op straat. Om deze prikkel verder te versterken en
tegelijkertijd het verlies aan inkomsten te compenseren, stelt het college de gemeenteraad voor om het tarief van straatparkeren in de binnenstad te verhogen van € 2,20 per uur naar € 2,50 per uur. Hierbij is ook rekening gehouden met de indexatie. Het besluit om parkeren per 10 minuten af te laten rekenen is één van de afspraken van het Lenteakkoord.

Bereikbaarheidsfonds
De gemeente Arnhem gebruikt de parkeerinkomsten voor het vullen van een bereikbaarheidsfonds. Dit fonds is er voor het ontwikkelen van parkeervoorzieningen en voor de bereikbaarheid van de binnenstad. Dat is belangrijk voor de stad. Het college wil de inkomsten van het bereikbaarheidsfonds daarom niet laten teruglopen. Bij aanpassing van de parkeertarieven zoals nu wordt voorgesteld, wordt parkeren in de garage goedkoper en parkeren op straat in de binnenstad duurder. De totale parkeerinkomsten blijven dan gelijk.

Bron: Gemeente Arnhem

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Parkeren in Arnhemse parkeergarages per 10 minuten betalen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*