Wat vind ik mooi aan 7 days of inspiration…

Toen ik hoorde van “7 days of inspiration” werd ik meteen gegrepen. Vaak heb ik wel inspiratie, een paar uurtjes is al heel wat. Dan kan je meestal nog een paar uur , of dagen, dóór op de opgedane inspiratie. 7 Dagen inspiratie; stel je voor: 7 dagen!!

En dan nog de onderwerpen: onderwijs, zorg, werk, duurzaamheid, versimpelen, voeding – en tenslotte de zevende dag terugkijken en feestvieren! De meeste van die onderwerpen spreken me aan; onderwijs geef ik zelf, werken doe ik ook, soms ben ik als klant betrokken bij de zorg, etc Intrigerend. Ik ben toch nog steeds op zoek naar een goede bestemming voor mijn overtollige energie; mijn sociaal kapitaal. Er zijn zoveel mooie doelen, maar vind maar eens de vorm.

In Arnhem komt een groep mensen bij elkaar; allemaal zijn ze op één of meer van de onderwerpen af gekomen, en op het idee van “Inspiratie”. We gaan samen op onderzoek uit: wat is de gedachte, wat hebben wij als groep elkaar te zeggen en te bieden? We zijn al erg blij met de ontmoeting, de inspiratie voor onze eigen activiteiten en de vriendschap die we zelf beleven aan het samenwerken.

We zijn ons ervan bewust dat er op alle genoemde terreinen mensen in de praktijk aan het werk zijn, die vaak alleen of in kleine groepjes, naar beste eer en geweten, binnen de ruimte die daar is, hun best doen voor de kwaliteit van hun werk. Of die met een actie bezig zijn op het thema dat ze echt belangrijk vinden. De zorgcliënt zo goed mogelijk van dienst zijn en als volwaardig mens tegemoet treden, de leraar en de leerling die elkaar in staat stellen te leren en te ontdekken, proberen zo gezond en verantwoord mogelijk te eten en door voorbeeld en gesprek je omgeving daarin meenemen, de regels en systemen die in de loop van de tijd ingewikkeld zijn geworden weer terugbrengen tot hun essentie.

Wat hebben wij als “7 days of inspiration in Arnhem” oftewel #7di026 dan toe te voegen?

We komen tot de conclusie dat we al die goede initiatieven willen ondersteunen, door ze te verbinden en te versterken, en ze in die ene week op grootse wijze zichtbaar te maken. Vooral het effect van al die initiatieven bij elkaar zal de kracht laten zien van initiatiefrijke en eigenwijze mensen in hun eigen situatie. En daarmee geef je een voorbeeld aan al degenen die de ruimte nog niet durven opzoeken..

In mijn eigen werk in de initiatiefgroep EcoVrede, krijg ik extra inspiratie door de “collega’s” van #7di026. En ik hoop dat anderen gesteund worden door mijn meedenken, het gesprek en de gezamenlijke zoektocht naar een betere wereld.

Idealistisch? Welnee! Het kán beter, socialer, duurzamer, interessanter, simpeler…

Ben je ook bezig met een actie die past bij “7 dagen inspiratie” ? Zin om mee te doen? Meld je aan!

Samen komen we verder.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wat vind ik mooi aan 7 days of inspiration…"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*