De Arnhem Mode Biënnale kicks off!

{

Gisteravond werd tijdens de kick-off in de voormalige fabriekshal van AkzoNobel een tipje van de sluier opgelicht van de AMB 2011.

Als eerste is de huisstijl aangepast met gebruik van een spiegel als symbool voor de vele facetten van het verschijnsel mode; de drie woorden Arnhem, Mode en Biënnale zijn op verschillende manieren gespiegeld zodat er een nieuw en toch vertrouwd logo ontstaat.

De locatie is wederom een industrieel complex van ongeveer 10.000 m2 wat eerder werd gebruikt door AkzoNobel. Zij zijn inmiddels verhuisd naar Amsterdam maar wilden toch wat terugdoen voor de stad en hebben daarom de ruimte beschikbaar gesteld voor de AMB 2011 en zijn tevens hoofdsponsor.

Vooral het stadsprogramma werd genoemd door de sprekers, JOFF (artistiek directeur) legde uit wat we allemaal in de stad kunnen verwachten. Identiteit is een belangrijk onderdeel van mode en de Arnhem Mode Biënnale zal deze dan ook ontrafelen door Arnhem als het ware uit te vouwen zullen ze stilstaan bij de vraag wat de unieke kenmerken van Arnhem zijn. De daarvoor ontwikkelde projecten zorgen ervoor dat bezoekers van de biënnale, maar ook de inwoners en het winkelend publiek stilstaan bij de stad en op welke eigen wijze deze naar voren komt. Wat is het dna van de stad, en welke relatie heeft zij met mode? Het centrum van Arnhem wordt de tweede locatie van AMB 2011, gericht op de mens en zijn relatie tot mode.

Onder de naam De Smaak van Arnhem wordt een route uitgezet door de stad gebaseerd op het gezicht van mode. Zoals je gelaatstrekken, lichaamsbouw, kleding en houding je uiterlijk vorm geven, zo heeft ook de stad Arnhem een uniek gelaat. Het is de architectuur, infrastructuur, maar vooral de Arnhemmer zelf die Arnhem vorm geeft. Denk hierbij aan de beste slager, het spannendste café, de meest vriendelijke buurtsuper. De route vormt een ketting van deze bijzondere producten, ondernemers en plekjes van Arnhem.

Er zullen ook verschillende exposities te zien zijn als ook pop-up stores en een uitgebreid workshopprogramma. Voorafgaand aan de AMB 2011 zullen Arnhemmers individueel of per groep worden uitgenodigd om zich te laten fotograferen in speciaal door kunstenaars ontworpen decors. Er zijn modefotografen aanwezig, stylisten, haar en make-upspecialisten en een grote garderobe met uitsluitend designerkleding. Met behulp van dit team zal een prachtig portret worden gemaakt, iedereen kan zicht opgeven, die tijdens de Biënnale te zien zullen zijn op posters, abri’s, billboards en ansichtkaarten om zodoende het straatbeeld van Arnhem te veroveren. Unieke mensen die samen de identiteit van een unieke stad vormgeven.

Dit waren de belangrijkste onderwerpen die bekend zijn gemaakt. Ik ben natuurlijk erg benieuwd wat het thema deze editie zal zijn…. Er wordt achter de schermen hard gewerkt om weer een prachtig evenement neer te zetten van 1 juni tot 3 juli 2011.

Foto: Rene Wouters

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De Arnhem Mode Biënnale kicks off!"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*