Vitesse zoekt samenwerking met amateurclubs in de (verre) regio

{title}

Vitesse gaat op het gebied van opleiding en scouting van (jeugd-)spelers samen werken met vijf amateurclubs: DTS ’35 uit Ede, AGOVV uit Apeldoorn, DVS’33 uit Ermelo, SML uit Arnhem en DVV uit Duiven. Voor aanvang van de wedstrijd Vitesse-PSV van woensdag 27 oktober zullen de beoogde partners daartoe een convenant tekenen. De club hoopt dat deze samenwerking ook het merk Vitesse zal versterken.

Bij monde van technisch directeur Ted van Leeuwen laat Vitesse via een persbericht weten: “De samenwerking met amateurclubs is ontzettend belangrijk, ook in het perspectief van de beoogde groei van Vitesse. Profvoetbal en amateurvoetbal hebben elkaar nodig. Voor amateurclubs heeft profvoetbal een populariserende werking voor de aanmelding van jeugdleden. Van die aanwas hopen wij dan op termijn te kunnen profiteren. Met convenantclubs gaan we nog een stap verder. Wij willen één grote familie worden met de omgeving. Deze clubs worden een pijler onder ons beleid, wat nog verder mag gaan dan het voetbal alleen.”

De contracten lopen tot en met 30 juni 2013. Een goede zet van VItesse. Afgezet tegen de enorme crisis die momenteel het (internationale) betaalde voetbal teistert, zal het belang van een goede scouting en jeugdopleiding alleen nog maar toenemen. De club kijkt bovendien niet op een meter meer of minder, maar pakt een grote regio voor de samenwerking. Tussen de velden van DVS’33 in Ermelo en DVV in Duiven liggen meer dan 70 kilometers.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse zoekt samenwerking met amateurclubs in de (verre) regio"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*