Selexyz opent nieuwe boekhandel in Arnhem: update

Selexyz opent nieuwe boekhandel in Arnhem

Tot afgelopen week leek het er nog niet op, maar gisteren stonde de eerste rekken al overeind en werden de ramen gelapt.

Boekhandelsketen selexyz opent op donderdag 28 oktober selexyz dekker in Arnhem. De nieuwe winkel, gevestigd in het voormalige Postkantoor aan het Jansplein, gaat 40.000 boeken en een brede collectie boekgerelateerde producten aanbieden. “We willen de bewoners van Arnhem en omstreken een compleet assortiment bieden van de mooiste en beste boeken die er zijn, in een omgeving die in alle opzichten tot de verbeelding spreekt”, zegt Matthijs van der Lely, algemeen directeur van selexyz.

De feestelijke opening van de nieuwe selexyz wordt een grote culturele happening met optredens van de Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr, een gelegenheidsensemble uit Het Gelders Orkest, videokunstenaar Eliane Willeumier en studenten van het ArtEZ Conservatorium. Michiel van Wessem, de Arnhemse wethouder van Economische en Culturele Zaken, en selexyz-directeur Matthijs van der Lely verrichten samen de officiële opening. “Arnhem is een prachtige winkelstad waaraan wij met deze winkel nog een extra dimensie willen toevoegen”, aldus Van der Lely.

Selexyz symbiose van boeken, kennis en technologie
Het karakteristieke gebouw aan het Jansplein in Arnhem is aan het eind van de negentiende eeuw in neo-gotische stijl ontworpen door architect C.J. Peters. Na een ingrijpende verbouwing is het uit 1888 stammende pand, dat tot 2009 dienst deed als het Postkantoor van Arnhem, omgetoverd tot een boekenpaleis van ruim 900 m2 met een bijbehorend La Place-restaurant van 100 m2. Selexyz Arnhem biedt ook veel nieuwe technologie. Zo is er een digitaal plein, waar bezoekers kunnen kennismaken met selexyz.nl en met de OYO, de onlangs gelanceerde e-reader van selexyz. Winkelmanager is de bevlogen Wim Sluijs, afkomstig van selexyz scheltema in Amsterdam, die de afgelopen maanden intensief aan de nieuwe winkel heeft gewerkt. “We bieden boekenliefhebbers alles wat met boeken te maken heeft, zo ook de OYO, als eerste boekwinkel van Nederland. Iedereen kan hier zijn of haar favoriete roman, reisboek, kookboek of kinderboek vinden. Naast 20.000 boektitels verdeeld over 35 rubrieken hebben we ook nog een forse collectie agenda’s, kalenders en blankbooks. Bovendien zullen wij hier vaak schrijvers en dichters uitnodigen voor lezingen en optredens”, zegt Sluijs.

Winkelopening: donderdag 28 oktober, 16.30-17.30 uur

Foto: Marco Derksen

Update:

Oplettende Arnhemmer Jasper Jobse zag de verbouwing in volle gang en toont met deze foto’s een tipje van de sluier:

{title}
{title}

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Selexyz opent nieuwe boekhandel in Arnhem: update"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*