Zoektocht naar Thuisgevoel

Op uitnodiging van het Stadspastoraat zijn de Arnhemse fotografen van het Urban Photo Collective op 4 september op pad gegaan op zoek naar Thuisgevoel.

Het thema Thuisgevoel haakt aan het thema voor Arnhem in Dialoog, op zaterdag 6 november a.s. Wat geeft mensen een thuisgevoel? Of gaat het meer om de vraag wie? Hoe ziet het thuisgevoel eruit voor een oudere, voor een kind, voor nieuwe Arnhemmers? Heeft thuisgevoel met uitzicht te maken of met inzicht? Hoe breng je het alledaagse kleine in beeld? Welke mensen horen bij thuisgevoel?

Met deze aspecten heeft Sarah van Veldhuizen een selectie gemaakt uit de ruim honderd foto’s van de fotografen. Zij zocht iedere keer weer naar het verhaal in de foto. Wat vertelt de foto ons over thuisgevoel?

De selectie is terug te zien in een expositie in het Stadspastoraat die op donderdag 4 november wordt geopend.

Deze expositie is het resultaat van een experiment. Deze keer staat niet een kunstenaar centraal, maar het thema thuisgevoel. UPC laat zien hoe gelaagd thuisgevoel is, op hoeveel manieren je er naar kunt kijken, hoe persoonlijk het is en hoe algemeen. Het heeft met veiligheid, geborgenheid en vertrouwen te maken. Home is where the heart is.

Het resultaat is een expositie met de titel ‘Zoektocht naar het thuisgevoel’. Het nodigt kijkers uit om zelf na te denken over wat voor jou thuisgevoel is, om zelf de camera te pakken en plekken, voorwerpen, mensen te vinden die voor jou het thuisgevoel symboliseren. Thuisgevoel is een begrip met veel ingangen en uitkomsten. Het gaat vooral om het luisteren, het zoeken, het vanzelfsprekende zichtbaar maken. De expositie en de dag van de dialoog wil impulsen geven om op andere manieren te kijken naar je eigen thuis, je eigen stad en hoe wij met elkaar samenleven.

Expositie
De expositie wordt op donderdag 4 november 2010 om 20.00 uur geopend en is daarna dagelijks te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 10:00-14:00 uur (bezoek buiten deze uren op afspraak).

Urban Photo Collective
Urban Photo Collective (UPC) is een groep mensen met een gezamenlijke passie om de wereld van fotografie te ontdekken en te leren van elkaar. Maandelijks komen zij bij elkaar om buiten te fotograferen, gebruik te maken van de omgeving en de stad en de mensen die er wonen beter te leren kennen. Plezier hebben in fotografie is de enige voorwaarde om mee te doen.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Zoektocht naar Thuisgevoel"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*