Vitesse komt veel te kort tegen PSV: 0-2

Vitesse heeft vanavond in de Gelredome geen potten kunnen breken tegen koploper PSV. De Eindhovenaren gingen huiswaarts met een 0-2-zege, dankzij doelpunten van de Braziliaan Jonathan Reis en de Hongaar Bal√°zs Dzsudzs√°k uit een strafschop. Vitesse was simpelweg een maatje te klein en na een redelijk begin van de thuisploeg was al snel duidelijk dat een treffer van PSV de wedstrijd direct op slot zou gooien. Na een klein half was doelman Eloy Room kansloos op een kopbal van Reis.

In een sfeerloze ambiance voor ca. 15.800 toeschouwers maakte Alexander Buttner in de 60e minuut een domme overtreding op Jeremain Lens, waarna Dzsudzs√°k souverein vanaf elf meter de 0-2 binnentikte. PSV geloofde het daarna wel, speelde lichtzinnig en zag doelman Room nog tweemaal knap redden op inzetten van Ola Toivonen. Vitesse kon niet beter en tekenend in dat opzicht was dat het eerste schot op goal plaatsvond in de 90e minuut, toen Matic zijn knal van afstand via een PSV-been op de lat zag belanden.