Vitesse opent Playing for Success leercentrum

Davy Pröpper geeft donderdag 4 november in Gelredome het startschot voor Playing for Success, een samenwerkingsverband tussen Vitesse, stichting Vitesse Betrokken, Quadraam, Arentheem College en Scholengroep Over- en Midden-Betuwe. Regionaal opleidingscentrum Rijn IJssel en ROC A12.

{title}

Playing for Success is een naschools programma voor onderpresterende kinderen en jongeren in de leeftijd van negen tot veertien jaar: ‘gewone’ leerlingen die op school minder presteren dan ze kunnen, bijvoorbeeld doordat ze niet gemotiveerd zijn of een negatief zelfbeeld hebben.

Playing for Success brengt hen op een uitdagende en inspirerende plek buiten school, waar ze zoveel mogelijk positieve leerervaringen opdoen. Hier werken ze samen met andere leerlingen aan opdrachten op het gebied van taal, rekenen en computervaardigheden. Denk aan interviews met spelers, het budgetteren van een voetbalteam of het berekenen van de oppervlakte van het voetbalveld.

Het stadion, de sport, de ambiance van de professionele voetbalwereld; ze dragen allemaal bij aan een omgeving die stimuleert om beter te presteren. Want als kinderen én jongeren ontdekken dat ze wél kunnen leren en dat leren ook nog leuk is, nemen de schoolprestaties toe en hervinden ze hun zelfvertrouwen.

De pay-off voor dit initiatief luidt: Playing for Success is leren met een WOW factor! Vitesse is na PSV, ADO Den Haag en FC Zwolle de vierde club in Nederland, die van start gaat met Playing for Success.

Het nieuwe leercentrum komt onder de Noordtribune van Gelredome en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, Het Burger en Nieuwe Weeshuis Arnhem, Rabobank Stimuleringsfonds, GelreDome en de deelnemende scholen.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse opent Playing for Success leercentrum"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*